Succesverhalen
share Delen

Ook Quadrant Kindercentra vindt geschikte kandidaat voor een leerwerktraject pedagogisch medewerker (BBL) via Gouda Werkt!

Quadrant Kindercentra in Gouda biedt vanaf februari 2024 een leerwerktraject aan voor aspirant pedagogisch medewerkers. Deze unieke kans is perfect voor iemand die een carrière in de kinderopvang wil starten en tegelijkertijd wil studeren.

Deelnemers aan dit leerwerktraject volgen een opleiding tot Pedagogisch Medewerker niveau 3 of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker niveau 4 bij een door hen gekozen school. Afhankelijk van de vooropleiding, duurt het traject 1,5 tot 3 jaar. Naast de dag per week op school, wordt er 16 tot 26 uur per week praktijkervaring opgedaan bij Quadrant. De focus ligt in eerste instantie op werken bij de Buitenschoolse Opvang (BSO), met later ook ervaring bij het Kinderdagverblijf (KDV).

Tijdens het traject worden deelnemers ondersteund door een praktijkopleider en zijn ze direct betrokken bij het begeleiden van kinderen in groepen, het creëren van een veilige omgeving, het stimuleren van ontwikkeling, en het onderhouden van contacten met ouders en verzorgers.

Voor deze kans zoekt Quadrant iemand met minimaal een vmbo- of mbo niveau 2 diploma, die 18 jaar of ouder is, goed Nederlands spreekt en schrijft, en gemotiveerd is om pedagogisch medewerker te worden. Een laptop is noodzakelijk voor studieopdrachten.

In ruil hiervoor biedt Quadrant de opleiding aan, vergoeding van reiskosten naar de onderwijslocatie, professionele begeleiding op de werkplek, een contract van minimaal 16 tot maximaal 26 uur, en een start salaris in schaal 5. Na diplomering is er een baangarantie en de mogelijkheid tot doorgroei.

Dit succesverhaal toont aan hoe 'Uw Stad Werkt' in Gouda effectief onderwijsinstellingen zoals Quadrant Kindercentra verbindt met gemotiveerde individuen die hun carrière willen starten in de pedagogische sector.