Picnic

share Delen

Over Picnic

Over Picnic
Picnic bezorgt al je boodschappen gratis thuis. In de Picnic-app vind je precies dezelfde boodschappen als in de supermarkt, maar dan voor de laagste prijs. Picnic werd in 2015 opgericht door ondernemers Joris Beckers, Frederik Nieuwenhuys, Michiel Muller en Bas Verheijen. Later kwam ook Gerard Scheij aan boord.

In september 2015 begon Picnic in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Inmiddels rijden er meer dan 1000 autootjes rond in zo’n 120 Nederlandse plaatsen. Met honderdduizenden klanten en een maandelijkse uitbreiding naar nieuwe steden, werd Picnic in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland.

Het idee achter Picnic
Boodschappen doen hoort erbij, maar er zijn leukere dingen om te doen. Toch zijn we vaak in de supermarkt en doen we steeds meer zelf. We vullen de kar, zoeken de mooiste groenten uit met de beste datum. We scannen zelf, wegen fruit, sjouwen met tassen en wachten in de rij voor de kassa. 

Picnic denkt dat het anders kan: sneller, makkelijker en goedkoper. Het idee is simpel. Wij regelen de boodschappen, zodat jij meer tijd hebt voor leukere dingen. Bij Picnic bestel je binnen een paar minuten alle boodschappen. Dus wc-papier, fris, chips en ijs, maar ook biologische eitjes, malse biefstuk en verse groente.

En dat allemaal voor de laagste prijs én gratis thuisbezorgd. Hoe dat kan? Alles gaat direct naar jou, dus zonder dure winkels op dure locaties. Je bestelt gewoon op je telefoon en wij bezorgen alle boodschappen voor de laagste prijs, gratis thuis. Elke dag zijn we op vaste tijden in je straat, net als de melkboer vroeger.

Ook bezorgen we niet kriskras door de stad, maar rijden we elke dag volgens een slimme route door de straten. Zo nemen we de boodschappen voor de hele buurt in één keer mee, houden we de bezorging gratis en besparen we een hoop ritjes naar de supermarkt.

Altijd vers, geen verspilling
Bij ons liggen brood, groente en fruit niet eerst een paar dagen in de supermarkt. Alles gaat direct van de boer of bakker naar jouw bord. Daarom krijg je altijd een versgarantie op onze verse producten. Bijkomend voordeel is dat we geen voedsel verspillen. Als om 22.00 uur de Picnic-kassa sluit weet bakker Klaas Fuite precies hoeveel broden hij voor de volgende dag moet bakken. Op die manier hoeven we nooit iets weg te gooien. Zo dragen we samen een steentje bij aan het milieu én houden we de prijzen laag.

Duurzaam boodschappen laten bezorgen
Bij Picnic vinden we het milieu ontzettend belangrijk. Daarom bezorgen we je boodschappen in 100% elektrische autootjes. Ze zijn milieuvriendelijk, maken geen herrie en stoten geen fijnstof uit. Wel zo prettig. Ook zijn onze autootjes smaller gebouwd dan normale auto’s, waardoor ze niet in de weg staan.

Op de hoogte blijven van de laatste vacatures?

Maak een job-alert aan