Cortador Andaluz

share Delen

Over Cortador Andaluz

Cortador Andaluz, de artiestennaam van David Torres, verenigt zijn (voor)liefdes in een allesomvattende titel: De liefde voor het ambachtelijk werk van de hamsnijder. Met zijn Spaanse roots, geboren in Sevilla in de streek Andalusië, leerde hij in zijn moederland de vaardigheden van een cortador. Maestro Cortador, zoals hij zich mag noemen, heeft deze unieke ambacht zich eigen gemaakt en beoefent deze met veel passie wat resulteert in een "piece of art" dat niet alleen een lust is voor het oog maar zeker ook voor de smaak.

Eten en drinken staat centraal in het dagelijks leven in de Spaanse cultuur. Wanneer je de straten van dorpjes en steden doorkruist kom je veel restaurantjes en cafeetjes tegen waar veelvuldig gegeten en gedronken wordt. Typische Spaanse delicatessen zijn hier in overvloed te verkrijgen en worden tevens in overvloed genuttigd, het goede leven. Naast de olijven, manchego (kaas) wordt de Jamón Ibérico ham gezien als een vast onderdeel van de koude tapas.

Heerlijk op een broodje of gewoon los, Jamón Ibérico is met recht een van de meest gewaardeerde onderdelen van de Spaanse gastronomie, een luxe smaakvolle hamsoort en wordt voornamelijk geproduceerd in Zuidwest Spanje. De meeste Ibérico varkens leven bij Sevilla, Córdoba en Huelva, waar wij dit product ook vandaan importeren. 

Op de hoogte blijven van de laatste vacatures?

Maak een job-alert aan