Nieuws
share Delen

Grote Bossche bedrijven lanceren gratis bedrijven- en vacatureplatform Den Bosch Werkt

Waarom Den Bosch Werkt?
Den Bosch is voor velen een fijne stad om in te wonen, mede door de goede werkgelegenheid. Toch kent Den Bosch nog een grote groep forenzen die dagelijks achteraan sluit in de file. Den Bosch Werkt wil daar een eind aan maken.

Ben je woonachtig in Den Bosch, maar werk je momenteel buiten de stad en wil je daar graag verandering in brengen? Dan wordt Den Bosch Werkt hét platform om je te oriënteren op een nieuwe baan bij jou in de regio. Naast een vacatureplatform wordt Den Bosch Werkt ook een bedrijvenplatform. Door zoveel mogelijk bedrijven aan te sluiten, geeft het platform straks ook een overzicht van welke bedrijven zich allemaal in Den Bosch bevinden.

De Bossche initiatiefnemers Enexis Groep, P.I. Vught, het Koning Willem I College, en het Jeroen Bosch Ziekenhuis willen via het platform zoveel mogelijk lokale werknemers aan zich binden. “Mensen werken natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk bij huis. Daarom vindt het Jeroen Bosch Ziekenhuis het belangrijk dat zij snel een eenvoudig vacatures in hun eigen regio kunnen vinden”, aldus Ilse Wetzelaer, Adviseur Arbeidsmarktcommunicatie bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Den Bosch Werkt draagt door het samenbrengen van lokale werkgevers en werknemers bij aan belangrijke maatschappelijke doelen, zoals het reduceren van het woon-werkverkeer, het versterken van de sociale cohesie, en het verbeteren van de lokale economie.

Gratis vacatureplatform voor alle bedrijven
De kracht van het platform, dat landelijk wordt gesteund door de Rabobank, zit in het lokale karakter. Den Bosch Werkt heeft als doel om geschikt personeel binnen te halen uit de eigen regio. “Enexis Groep heeft zich aangesloten bij Den Bosch Werkt, omdat dit lokale initiatief er volgens ons aan bijdraagt dat actief of latent werkzoekenden via dit platform gemakkelijker een passende baan in de regio kunnen vinden bij aansprekende bedrijven”, legt Tom Janssen, Senior Corporate Recruiter, uit.

Het plaatsen van vacatures is voor alle ondernemers in Den Bosch volledig kosteloos. De financiering voor het opzetten en het promoten van het platform gebeurt door de betrokken lokale initiatiefnemers. Monique van Groen, Corporate Recruiter bij PI Vught, legt uit waarom zij deelnemen: “PI Vught is een boeiende werkplek in de regio. Als een van de initiatiefnemers van het online platform willen we ons als interessante werkgever zichtbaarder maken.”

De marketing en presentatie van Den Bosch Werkt komt in handen van het Bossche recruitmentmarketingbedrijf  WeAchieve. Die lokale partij zal zich bezig gaan houden met het bekender maken van Den Bosch Werkt bij zowel bedrijven als inwoners.