Nieuws
share Delen

De eerste vacaturepodcast van Nederland in Den Bosch

Wie kan beter een beeld schetsen van een functie, dan iemand die deze functie zelf al bekleedt? Met die gedachte is Den Bosch Werkt een pilot met een vacature podcast gestart. De eerste afleveringen van de vacature podcast zijn opgenomen met de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught.

Namens Den Bosch Werkt heeft Stefan Niemer een pilot afgenomen bij PI Vught, een van de initiatiefnemers van het platform. In afleveringen van ongeveer vijftien minuten vertellen medewerkers van de PI je alles over hun werkzaamheden. Op die manier geven Bas (Forensisch Therapeutisch Medewerker), Andrew (Complexbeveiliger), Jaap (Verpleegkundig Forensisch Therapeutisch Medewerker) en Marleen (Justitieel Verpleegkundige) een inkijkje in hoe een functie in de praktijk werkt.

“Dit geeft een bijzonder inkijkje in de baan die je straks gaat vervullen”, aldus Niemer, host van de vacaturepodcast van Den Bosch Werkt en ondernemer bij WeAchieve. Hij vertelt dat deze vacaturepodcast dient als aanvulling op een vacaturetekst, en eenvoudig bij een platte tekst kan worden getoond. “Zo’n platte tekst geeft je heel veel informatie over je werkzaamheden, en de eisen waaraan je als potentiële nieuwe werknemer moet voldoen. Maar je krijgt nog geen gevoel bij de functie. Door iemand aan het woord te laten krijg je een veel completer beeld van de organisatie en het werk wat je gaat doen. De vacature komt hierdoor echt tot leven.”

Monique van Groen, corporate recruiter van de PI, is enthousiast over het concept. “Voor sommige functies is het voor ons lastig om nieuwe mensen te vinden. Door een enthousiaste medewerker te laten vertellen hoe inspirerend en boeiend de functie in de praktijk is verwachten we meer sollicitanten te kunnen bereiken.’’

Ook interesse? Neem dan contact op met Stefan Niemer via [email protected]