Nieuws
share Delen

Enexis Groep: Op weg naar een duurzame toekomst

In een gesprek met Jelte Sikkens, Corporate Recruiter bij Enexis, wordt het levendige verhaal achter deze netbeheerder onthuld - een verhaal van duurzame groei, lokale betrokkenheid en de ontwikkeling van jong talent.

Waar het begon…
Jelte Sikkens is in 2021 begonnen als Corporate Recruiter bij Enexis. Zijn specifieke focus ligt daar op het invullen van de monteursvacatures in de regio Noord-Brabant en Limburg. Enexis is ontstaan in 2009, maar het bedrijf vindt zijn oorsprong in diverse voorlopers die verantwoordelijk waren voor het energienetwerk in verschillende regio's

Enexis is ontstaan uit een fusie van verschillende bedrijven en bedrijfsonderdelen, en heeft zich ontwikkeld tot een organisatie die trots is op haar rol in de energietransitie. "We werken hard om onze klanten, in deze cruciale fase van energieverandering, te blijven voorzien van stroom en gas."

Enexis streeft een aantal belangrijke kernpunten na legt Jelte uit. "We willen het bestaande energienetwerk betrouwbaar houden en tegelijkertijd voorbereiden op de toekomst. Onze missie is om onze klanten, zowel nu als in de toekomst, te voorzien van een ononderbroken levering van energie."

Waarom komen werken bij Enexis?
Er zitten vele voordelen aan het werken bij Enexis. De mens staat altijd centraal, zowel klant als collega. Zo is veiligheid hun topprioriteit en investeren ze sterk in de persoonlijke en professionele groei van hun medewerkers. Daarnaast vindt Enexis het ook belangrijk dat de gezonde balans tussen werk en privé gezond blijft.

Maar wat maakt een nieuwe medewerker dan geschikt voor Enexis? Jelte geeft aan dat behulpzaamheid en collegialiteit in het DNA van Enexis zit, dus het helpt als je dat als nieuwe collega van nature in je hebt.

Door de diversiteit aan vacatures is er ook voor iedereen een baan te vinden. Zo zoekt Enexis van elektromonteurs tot IT-specialisten, HR-professionals, engineers en meer.

Daarnaast is talentontwikkeling een hoeksteen voor Enexis. Dus mocht jij nog niet alle kwalificaties hebben, kun je bijvoorbeeld via BBL-trajecten, traineeships en interne opleidingen alsnog worden opgeleid tot de professional die ze bij Enexis zoeken.

Hoe verloopt het sollicitatieproces?
Na het afronden van een sollicitatie op www.werkenbij.enexis.nl ontvang je binnen twee weken een inhoudelijke reactie. Word je uitgenodigd voor een gesprek? Dan kan dit zowel fysiek op kantoor zijn als wel via een videoverbinding. Afhangende van de functie kunnen er aanvullende testen worden afgenomen, diploma’s worden geverifieerd en referenties kunnen worden gecheckt.

Wil je meer weten over Enexis en hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame toekomst? Bekijk dan alle vacatures via Den Bosch Werkt! Of ga direct naar www.werkenbij.enexis.nl/vacatures