Interviews
share Delen

Roba Metals: “Productiewerk saai? Niet bij ons! Afwisseling in je werkzaamheden geeft elke dag nieuwe energie”

Uw Stad Werkt – Artikel Roba Metals
Platform: IJsselstein Werkt

Als we Paul Rump vragen wat werken bij Roba Metals zo bijzonder maakt, begint hij enthousiast te vertellen. En eerlijk is eerlijk, het metaalbedrijf biedt prachtige mogelijkheden aan haar medewerkers. Zelf is Paul alweer 19 jaar werkzaam bij Roba Metals dat bekend staat als een solide familiebedrijf waar het draait om mensen. Welke functie je ook hebt, je bent een belangrijk onderdeel in het grotere geheel en dat maakt elke medewerker onmisbaar. Voor zijn afdeling Recycling is Paul op zoek naar nieuwe productiemedewerkers in IJsselstein.

Roba Metals is een familiebedrijf dat diverse soorten metaal inkoopt, verwerkt en levert, zoals koper, aluminium, staal en roestvaststaal. Het bedrijf begon 85 jaar geleden met Recycling en is door de jaren heen uitgegroeid tot een internationaal handelsbedrijf dat de gehele keten beheert. De medewerkers zijn de drijvende kracht achter Roba. Door kennis en ervaring met elkaar te delen hebben zij de mogelijkheid om intern mensen op te leiden. Heb je bijvoorbeeld geen ervaring, maar wil je wel leren? Dan kunnen jouw collega’s je helpen bij het uitvoeren van je werkzaamheden.

Paul: “Productiewerk saai? Niet bij ons! Bedrijfsleider Frank zorgt ervoor dat onze productiemedewerkers veel verschillende werkzaamheden uitvoeren, zoals auto’s laden, metaal sorteren, containers laden en de pers bedienen. Materialen waarmee je werkt zijn elke keer weer anders en vragen om een andere werkmethode. Ook het soort werk wisselt steeds. Je doet geen lopendebandwerk, maar leert elke dag iets bij. Dat gaat eigenlijk vanzelf en als collega’s helpen we elkaar. Die samenwerking vind ik vrij uniek, geeft ook rust en draagt bij aan een hoogwaardig eindresultaat. Het is geweldig om te zien dat we dat met elkaar bereiken.”

Dat bij Roba Metals iedereen meetelt, ongeacht je functie, is duidelijk. Fijn is ook dat je weet dat het bedrijf altijd werk voor je heeft. Ook als het wat minder goed gaat in de wereld, Roba Metals biedt zekerheid en stabiliteit voor haar medewerkers. Daarnaast kunnen klanten altijd vertrouwen op de beloofde kwaliteit. Om de uitvoering van het werk goed te laten verlopen en de kwaliteit hoog te houden kan Roba Metals rekenen op haar medewerkers. Nieuwe mensen zijn altijd welkom en voelen zich snel thuis binnen het bedrijf. Trainingen volgen, leren van je collega’s en doorgroeien naar een andere functie is allemaal mogelijk.

Recycling is belangrijk én duurzaam. Bijna dagelijks horen we nieuws voorbijkomen over het tekort aan grondstoffen. We willen de aarde niet langer uitputten door grondstoffen te winnen, maar juist herwinnen. Oftewel, hergebruiken. Metaal is een materiaal dat heel goed hergebruikt kan worden, maar dan moet het recyclingproces uitermate nauwkeurig gebeuren. Daar zorgt de afdeling Recycling van Roba Metals voor. Eigenlijk was het bedrijf haar tijd al ver vooruit, want in 1937 was recycling nog geen bekend begrip. Toch zie je dat de visie op hergebruik de basis heeft gelegd voor de positie die Roba Metals heeft verworven. Extra pluspunt is dat er voor recycling minder energie nodig is dan voor nieuw metaal. Bijvoorbeeld aluminiumrecycling, de specialiteit van Roba, bespaart 95% energie versus de productie van nieuw aluminium.

Door actief in te zetten op metaalrecycling draagt Roba Metals bij aan een beter milieu. Er wordt zo efficiënt mogelijk gewerkt wat dan weer voordelig is voor de prijs die de klant uiteindelijk betaalt voor metaalproducten. Besparingen doet het bedrijf ook. Verlagen van CO2-uitstoot bijvoorbeeld, door geen onnodige transportbewegingen te maken.

Dat dit familiebedrijf heeft kunnen uitgroeien tot 700 medewerkers wereldwijd met een grote diversiteit aan klanten, heeft te maken met de kernwaarden van het bedrijf: loyaliteit, betrokkenheid, flexibiliteit en traditie. Roba Metals heeft een open cultuur, is financieel gezond en heeft een menselijke aanpak waarbij persoonlijke betrokkenheid en samenwerken om de beste kwaliteit te behalen belangrijke speerpunten zijn.

Werken bij Roba Metals als productiemedewerker
In IJsselstein kun jij aan het werk als productiemedewerker. Ook als je geen ervaring hebt ga je bij Roba Metals van alles leren. Het hebben van een heftruckcertificaat is handig, maar kun je ook halen als je eenmaal aan het werk bent. Ben jij een aanpakker, wil jij leren en samenwerken, bijdragen aan een perfect resultaat? Houd je van gezelligheid en leuke bedrijfsuitjes? Wil jij werken bij een bedrijf waar we oog hebben voor jou als persoon? Kom dan werken bij Roba Metals.

Woon je in IJsselstein en zoek je bij jou in de buurt een baan als productiemedewerker? Dan kun je direct solliciteren op de vacature Productiemedewerker Recycling bij Roba Metals in IJsselstein.