Nieuws
share Delen

Parkmanagement Lage Weide lanceert eigen vacatureplatform in samenwerking met Uw Stad Werkt

Als onderdeel van de Van Werk Naar Werk-pilot is Parkmanagement Lage Weide een eigen vacatureplatform gestart. Het parkmanagement doet dit in samenwerking met Uw Stad Werkt, dat in omliggende steden al een aantal jaar succesvol is.

Vorige maand werd onder meer de Van Werk Naar Werk-pilot van Parkmanagement Lage Weide nog toegelicht aan Koningin Maxima. Onderdeel van deze pilot is de lancering van een eigen vacatureplatform voor bedrijventerrein Lage Weide. Per 1 april 2021 worden de bedrijven op bedrijventerrein Lage Weide en hun actuele vacatures getoond op www.lageweidewerkt.nl.

Kosteloos voor iedereen
Het gebruik van het platform is volledig kosteloos voor alle bedrijven die op Lage Weide gevestigd zijn. De financiering is mogelijk dankzij bijdragen van het Ondernemersfonds Utrecht en de EFRO-subsidie aan de stichting Parkmanagement Lage Weide.

Om het platform onder de aandacht te brengen bij omwonenden van het bedrijventerrein, zullen zowel off- als online campagnes worden opgezet. Op die manier zal Lage Weide Werkt helpen bij het matchen van bedrijven op Lage Weide en omwonenden.

Maatschappelijke doelen
Het platform Lage Weide Werkt helpt omwonenden inzichtelijk te krijgen welke bedrijven er allemaal gevestigd zijn op het bedrijventerrein en welke actuele vacatures daar open staan. Door dit alles op een platform te verzamelen, krijgen omwonenden in een oogopslag een beeld van de actuele bedrijven en vacatures.

Lage Weide Werkt heeft als doel om lokale werkgevers en werknemers met elkaar te koppelen. Door een lokale match te maken draagt het platform bij aan de realisatie van maatschappelijke doelen als reductie van woon-werkverkeer, versterken van sociale cohesie en het bevorderen van de lokale economie.

Eenvoudig in gebruik
De kracht van het platform zit ‘m in de eenvoud. Werkzoekenden kunnen heel eenvoudig geschikte vacatures vinden door de mogelijkheid om te filteren op dienstverband, het aantal uur en vakgebied. Bovendien worden op het platform succesverhalen gedeeld, en krijgen bedrijven de kans hun nieuwtjes op het platform te presenteren.

Ben Breedveld – oprichter van Uw Stad Werkt: “We zijn er trots op om bij te mogen dragen aan deze Van Werk Naar Werk-pilot. Dit sluit feilloos aan bij de maatschappelijke doelen die ons platform nastreeft.”

Mariëlle Wieman – directeur bestuurder Parkmanagement Lage Weide: “Met de lancering van deze website dragen we met veel plezier bij aan het bevorderen van werkgelegenheid op ons bedrijventerrein.”

Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op de website!