Serve the City Utrecht

share Delen

Over Serve the City Utrecht

Over Serve the City Utrecht
Asielzoekers, ouderen, verstandelijk beperkten, mensen die hun leven even niet meer op orde hebben, mensen die eenzaam zijn; jongeren zetten zich via Serve the City vrijwillig in voor kwetsbare Utrechters!

Serve the City Utrecht is een jongeren vrijwilligersorganisatie van jongeren die hulp en aandacht bieden aan mensen met weinig of geen netwerk in de gemeente Utrecht. Wij inspireren en motiveren jongeren in de leeftijd van 16-30 jaar om een verschil te maken in de stad door zich in te zetten voor een Utrechter die hulp nodig heeft of wel wat aandacht kan gebruiken. Begrippen als verbindend, toegankelijk, vrolijk en ontmoeting staan centraal bij Serve the City Utrecht.

Wij maken ons sterk voor een mooier Utrecht! Wij zouden het tof vinden als het in Utrecht normaal is dat jongeren omzien naar hun mede-Utrechters en actief betrokken zijn bij hun stadgenoten. We geloven dat jongeren heel veel te bieden hebben en daarom faciliteren wij laagdrempelig vrijwilligerswerk. Jongeren bepalen zelf wanneer en welk vrijwilligerswerk ze doen, zodat het volledig is afgestemd op hun agenda, mogelijkheden en voorkeuren.

Vrijwillige inzet door jongeren levert een bijdrage aan het versterken van onderlinge verbondenheid tussen verschillende groepen. Daarnaast geloven we dat wie zich inzet voor een ander, zelf ook verandert. Wie geeft, ontvangt. De inspiratie voor dit werk vinden we in Jezus Christus. Hij was op aarde om mensen te dienen en niet voor zichzelf te leven. Jezus liet zien wat het is om anderen lief te hebben als jezelf en hen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Hij inspireert ons om samen te leven in Utrecht en de kracht van gemeenschap te (her)ontdekken. Samen met álle jongeren (ongeacht religie, afkomst, gender etc.) werken we toe naar een mooier Utrecht, waarin mensen met weinig of geen netwerk verder geholpen en gezien worden.

Op de hoogte blijven van de laatste vacatures?

Maak een job-alert aan