Nieuws
share Delen

Hoe vind ik met succes een nieuwe baan?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Denk je dat jouw kwaliteiten beter van pas komen in een ander soort functie, of wil je graag weg bij je huidige werkgever? Wat de reden ook is dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, het is belangrijk dat je weet hoe jij die ene leuke, nieuwe baan vindt!

Breng je eigen wensen in kaart

Het is heel lastig om enthousiast en gericht op vacatures te reageren, wanneer je niet weet wat je wilt. Voordat je begint met solliciteren, is het dus slim om in kaart te brengen wat je eigenlijk wil. Wat zijn jouw kwaliteiten? Wat vind je belangrijk in een baan? Wat wil je absoluut niet? Pas als je deze zaken op een rijtje hebt, kun je bij iedere vacature die je tegenkomt besluiten of die functie wel écht bij je past en of het slim is om op die betreffende vacature te reageren.

Zorg dat je zichtbaar bent

Hoe meer mensen op de hoogte zijn van het feit dat jij op zoek bent naar een nieuwe baan, hoe beter het is. Informeer je persoonlijke netwerk, plaats een oproep op LinkedIn of plaats je CV op websites waar werkgevers CV’s van potentiële nieuwe werknemers kunnen inzien. Zo geef je potentiële werkgevers de kans om jou te vinden!

Houd het vacatureaanbod goed in de gaten

Iedere dag zijn er nieuwe vacatures waar je op kunt reageren. Het is de kunst om op de hoogte te zijn van alle openstaande functies, zodat je een brief kunt schrijven en eventueel uitgenodigd kunt worden op gesprek. Ben je niet op de hoogte van het vacatureaanbod en bekijk je nooit vacaturewebsites om te zien of er een leuke baan tussen zit? Dan mis je wellicht een heleboel leuke functies waar je op had kunnen reageren!

Reageer op lokale vacatures

Veel bedrijven zijn tegenwoordig op zoek naar mensen die in de buurt wonen. Dat is niet zo gek, want het scheelt in reiskostenvergoeding, maar het maakt werknemers ook flexibeler. Bovendien is er minder kans dat een werknemer in de file staat, wanneer deze gewoon met de fiets naar zijn/haar werk kan komen. Bekijk dus welke vacatures er zijn in jouw eigen stad of regio!

Ga je aan de slag met deze tips? Misschien vind jij dan binnen korte tijd jouw droombaan!