Nieuws
share Delen

5 redenen waarom je in het nieuwe jaar in Leidsche Rijn moet gaan werken

Het nieuwe jaar is altijd het ideale moment om je leven te beteren. Bijna iedereen begint 2020 met goede voornemens. Leidsche Rijn Werkt vindt dat werken in eigen stad een van die goede voornemens moet zijn. Waarom? In dit blog geven we vijf redenen waarom in eigen stad werken ideaal is.

Winter 2020

Minder frustratie

Moet je de snelweg op om op je werk te komen, dan ontkom je er haast niet aan dat je regelmatig in de file staat. Uit cijfers van de ANWB blijkt ook in 2019 de filezwaarte weer te zijn toegenomen. En ook als je niet de snelweg op hoeft ben je niet meer veilig. Eind december stelde de ANWB tegenover De Telegraaf dat naast de snelwegen ook de provinciale en lokale wegen steeds meer dichtslibben. Volgens de ANWB ‘verspreidt het probleem zich als een olievlek en doet het zich in steeds meer regio’s voor’. In de file staan zorgt doorgaans voor veel frustratie en ergernis. Wat is er dan ook lekkerder dan in eigen stad werken en die frustratie helemaal niet meer te hebben?

Meer beweging

Het is jaarlijks een van de meest voorkomende goede voornemens: meer sporten / bewegen! Werken in eigen stad en op het fietsje naar het werk gaan, helpt je dit goede voornemen na te komen. Als je op een kwartiertje fietsen van je werk woont, kom je eenvoudig aan een halfuur beweging per dag. Ideaal! 

Meer vrije tijd

Door in eigen stad te gaan werken, woon je dichter bij je werk. Je zult dus sneller op je werk zijn, zeker als je in de oude situatie ook nog eens in de file zou staan. Het gevolg is dat je veel meer vrije tijd hebt. Reken maar uit: als je een fulltime baan hebt en je bent in plaats van twee uur per dag een half uurtje per dag onderweg, spaar je wekelijks al snel 7,5 uur! Bedenk maar eens wat je in die 7,5 uur allemaal kunt doen. Je hebt meer tijd voor vrienden of familie, of je hebt wat meer tijd over voor die ene hobby.

Direct resultaat

Werken in eigen stad betekent ook sneller dat het werk dat je verricht terug te zien is in je directe omgeving. Werk je in een winkel in eigen stad, kun je de mensen uit je directe omgeving helpen. Werk je voor een bedrijf dat klanten heeft in de regio, zie je het resultaat van je werkzaamheden terug in je directe omgeving. Dat is leuk en zorgt ervoor dat je je nog meer verbonden voelt met je werkgever!

Blik op de toekomst

Het is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden om te denken aan onze planeet. We moeten er samen voor zorgen dat onze planeet leefbaar blijft, ook voor toekomstige generaties. Door in eigen stad te werken en in plaats van de auto het openbaar vervoer of – beter nog – de fiets te pakken, kun je bijdragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Door de fiets te pakken lever je bovendien een (kleine, maar toch) bijdrage aan het terugdringen van het woon-werkverkeer!

Vind jouw baan via Leidsche Rijn Werkt

Ben je overtuigd? Ook in het nieuwe jaar kun je voor het vacature-overzicht van jouw stad terecht op Leidsche Rijn Werkt. We hopen ook dit jaar weer veel succesvolle matches tussen bedrijven en inwoners te bewerkstelligen. Op een mooi en succesvol 2020!