Nieuws
share Delen

Ondernemers schenken 1500 kilogram stalen hart aan Leidsche Rijn

Zes bedrijven hebben vorige week een 1500 kilogram stalen hart geschonken aan Leidsche Rijn. Het kunstwerk staat symbool voor het hart van Leidsche Rijn. De eerste standplaats van het verplaatsbare kunstwerk is een symbolische: bij het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn. De zorgverleners die daar werken, vormen tijdens de coronacrisis immers meer dan ooit het hart van de samenleving.

Het kunstwerk Build Love werd aan de inwoners van Leidsche Rijn aangeboden door zes bedrijven die betrokken zijn geweest bij de duurzame bouw en ontwikkeling van het stadsdeel: Van Wijk, Theo Pouw Groep, Koot Infrawerken, Agterberg, Jos Scholman en TeBi.

In vier weken tijd is het kunstwerk Build Love gemaakt door Metaaldirect uit Montfoort. Het kunstwerk is grotendeels vervaardigd van oude damwanden, gebruikt voor de ontwikkeling van Leidsche Rijn. Op vrijdag 10 april werd het kunstwerk bij Metaaldirect opgehaald door Transportbedrijf Jan van Dam.

Door het verplaatsbare kunstwerk eerst neer te zetten naast de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis, willen deze lokale ondernemers de zorgverleners aldaar een hart onder de riem steken. Zij verrichten momenteel immers fantastisch werk. Een prachtig gebaar van de bouwers van Leidsche Rijn! Daarna zal het 1500 kilogram stalen hart om de zoveel tijd op een andere plek te zien zijn.