Nieuws
share Delen

Het is Nationale Vrijwilligersdag: word jij ook vrijwilliger?

Het is vandaag Nationale Vrijwilligersdag! Op deze dag worden vrijwilligers in heel Nederland in het zonnetje gezet. Doe jij nog geen vrijwilligerswerk? Dan is dit het moment! Wij geven je drie redenen om als vrijwilliger aan de slag te gaan.

  1. Je kunt iets betekenen voor een ander
    Als vrijwilliger help je een ander. En wat is er mooier dan iemand anders blij maken? Door jouw inzet maak je bijvoorbeeld het verschil voor iemand die hulpbehoevend is. Een dankbare taak wacht op je!

  2. Het is gezond!
    Uit onderzoek van Harvard Medical School blijkt dat het doen van vrijwilligerswerk meerdere positieve gezondheidseffecten heeft. Het helpt de gevolgen van stress en angst tegen te gaan, het levert sociale contacten op en het maakt mensen gelukkiger. Verder geeft het doen van vrijwilligerswerk zelfvertrouwen, helpt het zich en richting aan het leven te geven, en om lichamelijk gezond te blijven. Genoeg voordelen dus!

  3. Goed voor je CV!
    Ook voor het vinden van een betaalde baan is het goed om vrijwilligerswerk te doen. Het laat zien dat je gemotiveerd bent om je in te zetten voor een ander, het helpt je aan een groter netwerk en je doet kennis en ervaring op bij vrijwilligerswerk, waarmee je persoonlijke en professionele vaardigheden ontwikkelt. Dus doe je vrijwilligerswerk? Zet het dan zeker op je cv!

Waar kan ik vrijwilligerswerk vinden?
Op Leidsche Rijn Werkt kun je op de vrijwilligerspagina allerlei leuke vrijwilligersfuncties vinden.