Nieuws
share Delen

Samenwerking Uw Stad Werkt en Ferm Werk draagt bij aan inclusievere samenleving

Vanaf april 2021 werkt Uw Stad Werkt samen met Ferm Werk binnen de gemeenten Montfoort, Woerden en Oudewater. Met de samenwerking willen Uw Stad Werkt en Ferm Werk meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in eigen stad aan het werk helpen.

Sinds 2016 helpt Uw Stad Werkt inwoners aan een baan in eigen stad. Dat doet Uw Stad Werkt voor álle inwoners. Uw Stad Werkt streeft naar inclusiviteit en wil ook inwoners met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan in eigen stad helpen. Juist omdat lokaal betrokken bedrijven arbeiders met een afstand tot de arbeidsmarkt graag uit eigen stad zien komen. De samenwerking tussen Uw Stad Werkt en Ferm Werk is daarom een logische.

Via Uw Stad Werkt heeft Ferm Werk straks op laagdrempelige wijze toegang tot een volledig en actueel vacature-aanbod per stad. Ferm Werk kan sneller in contact komen met potentiële werkgevers, omdat zij een melding ontvangt wanneer er nieuwe vacatures worden geplaatst op Montfoort Werkt, Oudewater Werkt en Woerden Werkt. Wanneer Ferm Werk inschat dat de functie past bij een van de cliënten, zal zij contact opnemen met de werkgever om hierover in gesprek te gaan. Cliënten zullen hierdoor vaker aan passend werk komen.

De samenwerking tussen Uw Stad Werkt en Ferm Werk helpt Ferm Werk in contact te komen met lokale werkgevers. De vraag van lokale werkgevers blijft leidend in de dienstverlening. Ferm Werk ontzorgt de werkgever (kosteloos) in elke fase, en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de medewerker bijdraagt aan het bedrijf.

Uw Stad Werkt is daarom heel blij te vermelden dat we deze samenwerking aan zijn gegaan. We kijken er naar uit om de komende periode samen met Ferm Werk op te gaan trekken.