Interviews
share Delen

Daiwa House: “Als we ‘Jan Snel’ zeggen, kennen mensen ons direct en dat geeft extra vertrouwen om bij ons te komen werken”

Met bouwen aan de toekomst doelt Daiwa House op de nieuwe generatie. Dat is de toekomst. Dat zijn onze kinderen en kleinkinderen. Dat zijn duurzame woningen die minder energie verbruiken. Hoe krijg je dat voor elkaar? Daiwa House werkt er keihard aan. De klantenkring groeit, in Nederland en ook in Europa en daarom zoekt Daiwa House in Montfoort nieuwe medewerkers voor in de montagefabriek.

Geen koude handen of werken in de brandende zon, maar het hele jaar een aangename temperatuur in de fabriekshal. “Bij Daiwa House vinden we het belangrijk dat onze mensen kunnen werken in een geconditioneerde ruimte. Dat betekent dat het in de fabriek ’s winters niet ijskoud is en in de zomer niet bloedheet. Onze medewerkers vinden dat heel prettig en werken daardoor met veel meer plezier. Het blijkt ook dat je in een constante temperatuur betere resultaten neerzet en die productiviteit zie je terug in het werk dat we als team opleveren. Dat geeft gewoon ontzettend veel positieve energie op de werkvloer.”

“Je wordt alleen goed in de dingen die je leuk vindt om te doen”

Jos Peek is verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe medewerkers. Ook zorgt hij ervoor dat als je eenmaal in dienst bent, jij je goed op je plek voelt binnen het bedrijf. “Als je gemotiveerd bent en het leuk vindt om samen echt iets moois te maken, dan kun je bij Daiwa House direct aan de slag. We zijn een modern, industrieel bedrijf en we werken met moderne technieken. Onze medewerkers leren van elkaar en je merkt dat iedereen een belangrijke schakel is in de bouwprojecten die door het hele land te zien zijn. Daar zijn we dan ontzettend trots op.”

Werken op een vaste plek en op normale tijden
Niet werken in ploegendienst. Niet in de avond. Gewoon overdag op normale werktijden, ook dat is een voordeel van werken bij Daiwa House. In de fabriekshal in Montfoort worden onderdelen samengesteld tot modules die vervolgens naar de bouwplaats vervoerd worden. Deze modules worden tijdens de bouw op elkaar gestapeld en zo bouwen ze huizen, appartementengebouwen of een kantoorpand, soms wel 12 verdiepingen hoog. Om goed werk af te leveren is Daiwa House op zoek naar montagemedewerkers die alles voor de bouw voorbereiden en monteren in de fabriek.

Financiële zekerheid voor onze medewerkers staat op nummer 1
Jos: “Zonder ervaring aan het werk gaan? Of ben je de jongste niet meer? Bij ons is dat geen probleem. We zoeken nieuwe medewerkers die bij ons bedrijf in Montfoort in de buurt wonen, zoals mensen uit Gouda, Oudewater, IJsselstein of Vianen. Door onze samenwerking met Uw Stad Werkt hopen we deze mensen nog beter te kunnen informeren over werken bij Daiwa House. We willen nieuwe medewerkers echt betrokken maken bij ons bedrijf, zodat ze bij ons een toekomst kunnen opbouwen met financiële zekerheid voor zichzelf. Zeker gezien de huidige tijd waarin het hele leven alleen maar duurder wordt. Daarom werken we steeds minder samen met bemiddelingsbureaus, maar gaan we graag zelf de verbinding aan met nieuwe medewerkers. Dat is voor onze medewerkers veel beter.”

Leren in de praktijk? Laat je CV maar thuis.
“Voordelen die we kunnen noemen voor onze medewerkers zijn er best veel. We werken met mensen waar we heel zuinig op zijn. We maken geen onderscheid. We zorgen voor een prettige en vooral ook veilige werkomgeving. We zijn een bedrijf waar iedereen meetelt en waar we je belonen met een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Zo hebben we een vitaliteitsplan met gratis sporten en een fietsplan. Ook zijn we flexibel en bieden we mogelijkheden tot opleidingen en doorgroeien binnen het bedrijf. Kortom, we zijn altijd bezig en regelen het graag goed. Want dat verdienen onze mensen ook.”

Woon je in de buurt en zoek je een baan als montagemedewerker? Dan kun je direct solliciteren bij Daiwa House Modular Europe in Montfoort via Jos Peek, Corporate Recruiter. Telefoon: 06 3000 8151