Interviews
share Delen

NOVO welkom geheten: Oudewater Werkt is COMPLEET!

Het lokale vacatureplatform “Oudewater Werkt” is uitgebreid met ondernemers uit de horeca en detailhandel. Sinds 2018 is Oudewater Werkt al hét platform waar inwoners van Oudewater en omgeving terecht kunnen voor bedrijfsvacatures in de eigen stad. Sinds 15 november 2019 zijn ook de ondernemers die zijn aangesloten bij de NOVO welkom op het platform.

Oudewater Werkt nóg completer
Het platform Oudewater Werkt heeft in een kleine twee jaar zijn waarde bewezen. Enkele maanden geleden werden de vrijwilligersorganisaties in Oudewater al welkom geheten op het platform, en nu is het tijd voor de volgende stap. Naast leden van de Bedrijven Vereniging Oudewater (BVO) zijn nu ook leden van de Nieuwe Ondernemers Vereniging Oudewater, de NOVO winkeliersvereniging, welkom op het platform. Daardoor wordt het platform nóg completer. Inwoners van Oudewater en omgeving krijgen zo een nog vollediger beeld van de beschikbare vacatures in hun stad.

Rabobank helpt mee
Sinds dit jaar steunt de Rabobank als lokaal betrokken bank het platform Oudewater Werkt. De ondernemersbank is gecharmeerd van het lokale karakter van het platform en maakt het mede mogelijk dat de bijna vijftig leden van de NOVO kunnen toetreden tot het platform. "De doelstelling van Oudewater Werkt sluit perfect aan op de missie van de Rabobank. Een baan vinden (dicht bij huis) draagt bij aan een financieel gezond leven, helpt ondernemers verder te groeien en maakt de regio sterker. Daarom maken we graag dit platform mede mogelijk", legt Hans Benard, directievoorzitter van Rabobank Utrechtse Waarden e.o., uit.

De werking van het platform
Het platform Oudewater Werkt is een initiatief van Bedrijvenvereniging Oudewater. Alle inwoners van Oudewater en omgeving kunnen op het platform in één oogopslag alle vacatures in hun gemeente zien: van betaalde baan, tot stageplek, tot vrijwilligersfunctie. Doordat inwoners in hun eigen gemeente werken wordt de sociale cohesie versterkt. Omdat werkzoekenden lokaal aan de slag gaan neemt bovendien het woon- werkverkeer af.