Nieuws
share Delen

Meld je aan als tijdelijke vrijwilliger en help de ouderen en kwetsbaren in Oudewater

Om het zorgpersoneel ten tijde van de coronacrisis te ontlasten, is Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst op zoek naar extra vrijwilligers. Wil jij meehelpen? Meld je dan snel aan voor een van de vier openstaande functies!

Update 05-04-2020
Door de enorme hoeveelheid aanmeldingen, worden nieuwe aanmeldingen voorlopig op een reservelijst geplaatst. Aanmelden kan dus nog wel altijd!

Wat kun je doen?
De Wulverhorst is voor meerdere taken op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die in deze moeilijke tijd willen helpen en gezamenlijk de schouders eronder willen zetten. Uiteraard houden we ons bij het uitvoeren van deze vrijwilligerswerkzaamheden aan de geldende hygiëneregels.

Zie hieronder voor welke vier taken je je als vrijwilliger aan kunt melden. Door op de link te klikken kun je je vervolgens heel eenvoudig aanmelden via het sollicitatieformulier onderaan de pagina!

 1. Sorteren en vouwen van de was van bewoners
  De was wordt gevouwen en op karren gesorteerd, waarna de zorgmedewerkers de was in de kamers van de bewoners kunnen brengen.

 2. Halen van bewoners voor de broodmaaltijd
  Sommige bewoners eten graag de avondbroodmaaltijd beneden. Een aantal bewoners is onvoldoende mobiel om zelf naar beneden te komen, deze worden met een rolstoel gehaald of begeleid terwijl ze zelf lopen met een rollator. Na het eten brengen we ze weer terug naar de kamer.

 3. Koffie en thee schenken op de kamers van de bewoners
  We rijden rond met een kar met koffie en thee en serveren dit op de kamer van de bewoner. Het is ook een kort moment voor een praatje. 

 4. Rondbrengen maaltijden tafeltje dekje (reservelijst)
  In de keuken van De Wulverhorst worden maaltijden bereid voor oudere inwoners van Oudewater. Deze maaltijden worden in boxen dagelijks bezorgd door Oudewater. Dit doe je met de eigen auto, de onkosten worden vergoed. 

Wil je eerst wat meer informatie over deze functies? Neem dan contact op met Wilbert van Straaten: [email protected].

Twijfel je niet? Klik dan op de functie die jij in wilt vullen en laat een reactie achter via het contactformulier! Hoe mooi zou het zijn als we ons als gemeente Oudewater verenigen en er samen voor zorgen dat de ouderen en kwetsbaren in onze samenleving niet vereenzamen en er goed voor hen wordt gezorgd? Meld je dus snel aan!