Interviews
share Delen

ITL is vriend van de stad: “Onze mensen werken op de meest bijzondere plekken in Nederland

Spraakmakend en toonaangevend, zo mogen we de projecten van Installatie Techniek Louwer wel noemen. Door heel Nederland werken technisch specialisten van ITL aan alles wat te maken heeft met elektrotechniek. In het kader van veiligheid is het installeren en onderhouden van brandmeldsystemen uitgegroeid tot één van de grootste takken binnen dit bedrijf. ITL is een nieuwe Vriend van de Stad Oudewater. We spraken Tessa en zij vertelt wat deze werkgever voor jou kan betekenen.

 “Werken op het station van Groningen of elektrotechnische voorzieningen maken voor relaishuizen in Limburg om het spoor extra veilig te maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of onze mensen zitten er en zo werken zij op de meest bijzondere plekken in Nederland.” Tessa heeft uiteenlopende verantwoordelijkheden binnen de organisatie van ITL en vertelt enthousiast over de grote diversiteit aan projecten. De Entree van Amsterdam is er ook zo één, want daar wordt een fietsenstalling onder water gebouwd met elektrotechnisch installatiewerk van ITL. Dat is best indrukwekkend werk waar onze medewerkers graag hun handen voor uit de mouwen steken.”

 Vanuit Oudewater worden 40 medewerkers aangestuurd door de staf. Directeur Rob Louwer is zelf nauw betrokken bij het werk dat binnen en buiten het bedrijf plaatsvindt. “Zeker in deze tijd zetten we het persoonlijk contact met onze collega’s op nummer 1. We luisteren heel goed naar vragen en ideeën en kunnen onze medewerkers gericht helpen met hun eigen ontwikkeling als ze bijvoorbeeld een opleiding of cursus willen gaan volgen. Onze mensen ervaren dat écht als een meerwaarde naast de standaard beloning zoals een goed salaris. Werk je bij ITL dan willen wij dat jij je als een vis in het water voelt en daar werkt iedereen binnen ons bedrijf aan mee.” ITL is als bedrijf CO2 prestatieladder gecertificeerd dankzij LED-verlichting in het bedrijfspand, bewegingsmelders en de opstart van elektrisch rijden als pilot op de binnendienst. De buitendienstmedewerkers carpoolen zoveel mogelijk.   

 Tessa: “Ook zijn we een erkend leerbedrijf en dat betekent dat je bij ons leren en werken kunt combineren. Je doet dan een BBL-opleiding waarbij je onder de 18 jaar een dag in de week naar school gaat terwijl je bij ons op de loonlijst staat. Ben je 18 jaar of ouder dan kun je kiezen voor de avondschool en werk je overdag. Wij staan open voor iedereen die zich binnen het vak elektrotechniek wil specialiseren. Een opleiding elektromonteur is vaak de basis, maar heb je die niet en je wil toch de elektrotechniek in, ook dan helpen wij je graag aan een baan. Bij ons staat motivatie bovenaan, we zijn echt aanpakkers en met de juiste instelling kom je heel ver. Gewoon eens een kop koffie doen om kennis te maken doen we ook. Als we vertellen over ons bedrijf, de saamhorigheid en die prachtige projecten, dan kunnen we nieuwe mensen vaak wel overtuigen om bij ons te komen werken.”

Voor ITL uit Oudewater is de spoorsector een duidelijke groeimarkt. Grote organisaties als ProRail en NS moeten constant alert blijven op veiligheid, gezondheid en milieu. Op het gebied van brandmeldinstallaties wordt dan de expertise van ITL ingeroepen. Sommige werkzaamheden vinden ’s nachts en in het weekend plaats en daar hoort een toeslag bij bovenop het standaard salaris. Werk je in de nachtdienst dan krijg je 150% uitbetaald en op zon- en feestdagen is dat zelfs 200%.

Medewerkers van ITL kunnen dus rekenen op persoonlijke begeleiding, een goed salaris met eventueel onregelmatigheidstoeslag, een zomer-BBQ en de jaarlijkse kerstborrel. Kom je in dienst bij ITL dan krijg je, afhankelijk van je functie, verschillende faciliteiten tot je beschikking. Denk aan een eigen bedrijfsauto en eigen gereedschap. Ook belonen we met mooie bonusregelingen. ITL is op zoek naar elektromonteurs, service- en onderhoudsmonteurs, hulpmonteurs en zelfstandig monteurs in de elektrotechniek. Voor wie wil weten wat werken bij ITL inhoudt, overdag of op andere tijden, neem gerust eens contact op voor meer informatie.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de actuele vacatures van ITL in Oudewater!

Wil je een keer contact opnemen met Installatie Techniek Louwer? Dat kan hier!