Interviews
share Delen

Van den Pol: "Bij ons weet je dat je goed zit, nu, maar ook in de toekomst!"

Saskia Wientjens is HR Adviseur bij Van den Pol Elektrotechniek. Dit bedrijf laat zien dat jouw toekomst er goed uitziet als je bij hen in Montfoort komt werken. Via Uw Stad Werkt willen ze laten zien wie ze zijn, wat ze doen en vooral hun betrokkenheid in de regio vergroten. Met veel plezier is het elektrotechniekbedrijf initiatiefnemer geworden.

“Bijna al onze medewerkers wonen hier in de buurt. Wij zoeken dan ook nieuwe mensen binnen een straal van zo’n 20 kilometer rond Montfoort. Dat ons bedrijf elk jaar groeit hebben we te danken aan onze trouwe medewerkers, want die zitten hier heel goed. En dat vertellen zij vervolgens weer aan hun omgeving. Zij passen bij de mentaliteit van ons bedrijf en daar zijn we zuinig op. We zijn een ontzettend goed team met elkaar, kunnen op elkaar vertrouwen en zetten prachtige projecten neer. Trots zijn we op de sfeer bij Van den Pol en daar belonen we onze mensen goed voor. Jong en oud werkt hier samen en dat gaat hartstikke goed. Collega’s leren van elkaar en gaan op een leuke manier met elkaar om. We hebben een eigen bedrijfsschool, onze Topklas, waar we mensen versneld opleiden tot monteur in de elektrotechniek, beveiligingstechniek of industriële automatisering.”

Van den Pol staat bekend als een bedrijf waar mensen graag werken. In samenwerking met MBO Rijnland verzorgen ze opleidingen en dat maakt het voor jongeren interessant om bij Van den Pol in dienst te komen. Elk jaar leiden we een klas op voor niveau 3 of 4. Na de middelbare school of vanuit het VMBO (kader of hoger) is de stap makkelijk te maken. Ook zijn er Havisten die doorstromen met een overgangsbewijs en kiezen voor een BBL opleiding: 4 dagen werken en 1 dag in de week naar school.

“Leren en geld verdienen tegelijk, beter kan natuurlijk niet. En dan ook nog 100% zekerheid op direct een baan. De keuze voor het vak elektrotechniek is heel slim en biedt ontzettend veel kansen én zekerheid voor de langere termijn. Wij vertellen jongeren welke banen ze kunnen gaan doen als ze hun diploma hebben. Leren in de praktijk vinden zij vaak het leukst en dat kan bij Van den Pol. Met name werken onze teams bij klanten in de Randstad op grote maar ook kleinere projecten. Die afwisseling maakt het extra leuk.”

Ondanks dat ze inmiddels 250 mensen in vaste dienst hebben voel je de gemoedelijke sfeer van het oorspronkelijke familiebedrijf. Medewerkers voelen zich er thuis, kunnen zich ontwikkelen en doorgroeien naar andere functies. Dit zijn kansen die Van den Pol haar medewerkers graag biedt en ook kan bieden. Heel veel bedrijven zoeken technisch personeel, maar hoe zeker is jouw toekomst als de wereld er over 5 jaar ineens weer heel anders uitziet? Bij Van den Pol kun je rekenen op stabiliteit en continuïteit. Zij creëren volop mogelijkheden voor werk, bijvoorbeeld door de energietransitie waar we momenteel in zitten.

Heb je een achtergrond in de elektrotechniek, dan is er bij Van den Pol in Montfoort altijd werk voor jou als zelfstandig elektromonteur, hulpmonteur of servicemonteur. Via de website kun je in contact komen voor een kennismaking of loopbaangesprek.