Interviews
share Delen

Vepo Cheese: “Dit is zo’n bedrijf waar het gewoon goed geregeld is en daar maken we mensen echt blij mee”

Als HR Manager houdt Else Boersen zich bezig met een uitstekend beleid voor medewerkers bij Vepo Cheese. In de productie, bij de technische dienst of op kantoor, elke medewerker is een belangrijke schakel binnen het bedrijf. Op de locatie in Oudewater wordt geraspte kaas gemaakt. Kwaliteit is ontzettend belangrijk voor het familiebedrijf, net als een goede werksfeer. Via Oudewater Werkt laat Vepo Cheese zien welke kansen er liggen voor jou. Ook als je scholier of student bent, een carrièreswitch wilt maken of na een pauze weer aan het werk wilt gaan. Werk genoeg!

Else Boersen: “Mensen in onze eigen regio vinden het prettig om op de fiets naar hun werk te gaan. Geen files, kortere reistijd, lekker een stukje fietsen. Dat is nog gezond ook en het voorkomt stress. Daarom kiezen we ervoor om via Oudewater Werkt meer bekendheid te krijgen en mensen enthousiast te maken om bij ons te komen werken. Vepo Cheese heeft verschillende vacatures voor mensen die in de buurt wonen van Oudewater, Montfoort, Woerden, Gouda, Waddinxveen, Bodegraven of Alphen aan den Rijn. 

Ervaring of niet, Vepo Cheese heeft altijd werk voor je. Weet je niet precies wat je wilt gaan doen? Lijkt het je leuk om in jouw eigen buurt te werken? Laat jij je graag omscholen? Wil je ervaring opdoen in de praktijk en leren van collega’s, zonder de schoolbanken in te gaan? Laat ons weten wie jij bent en wij zoeken een perfecte baan voor jou op de momenten dat jij wilt werken. Switchen van baan kan ook veel energie geven. Misschien ben je automonteur en word je enthousiast als je de vacatures op onze website leest. Laten we dan zeker kennismaken.”

Werk je eenmaal bij Vepo Cheese dan heb je leuke mogelijkheden om door te groeien. Leren doe je elke dag, je ontmoet nieuwe mensen en je leert te werken met machines en de nieuwste technieken in de fabriek. Veilig werken is binnen ons bedrijf een belangrijk onderdeel. Onze medewerkers krijgen trainingen en middelen om de werkplek zo veilig mogelijk te maken. Ook leuk om te melden is dat we de Vepo Academy gestart zijn. Vepo Academy is een intern opleidingsprogramma om jou als medewerker meer te betrekken bij het bedrijf door informatie met je te delen. Werk je in de sales, dan moet je andere dingen weten over kaas en verpakkingen dan iemand die op de financiële administratie werkt.

Korte lijnen en de deur staat bij iedereen open. Er gebeurt veel en ze doen er alles aan om een modern bedrijf te zijn. Vandaag de dag hoort duurzaam werken daar ook bij en dat zien we terug in de duurzaamheidsstrategie Vepo Forward: waar kopen we in, hoe produceren we minder afval en verkleinen we de woon-werkafstand. Eigenlijk zo’n beetje alles om op een leuke manier productiever te zijn en meer lol te hebben in je baan. Een constante update van het vitaliteitsplan laat zien dat ze bij Vepo Cheese belang hechten aan jouw gezondheid. Zo kun je deelnemen in het leasefietsenplan en ben jij je meer bewust van je werkhouding waardoor je lichamelijke klachten kunt voorkomen.

De collegiale betrokkenheid is enorm, merken ze bij Vepo Cheese. Mensen werken er met plezier en vaak al heel wat jaren. Soms doorgegroeid vanuit een stageperiode, soms gestart met een bijbaan in het weekend of in de avonduren. In totaal telt het bedrijf ruim 200 mensen. Zoals ze zelf zeggen: we zijn klein genoeg om iedereen te kennen, groot genoeg om groots te werken. Het bedrijf loopt als een trein, de sfeer wordt met elkaar gemaakt en er is oog voor jou, je gezondheid en een gezond werkklimaat. Tijd voor leuke dingen naast het drukke werkschema is er ook. “Dit is zo’n bedrijf waar het gewoon goed geregeld is en daar maken we mensen echt blij mee.”