Transscope

share Delen

Over Transscope

Over Transscope
Al meer dan 25 jaar “Alles op de rit”

Van ritregistratie naar inzicht
“Transscope is ontstaan uit onze gezamenlijke passie voor reizen, mensen en techniek. Het begon allemaal met een idee van een beveiligingsinstallatiebedrijf. Zij wilden graag inzicht verkrijgen in wat de buitendienst deed. Dit vraagstuk was voor ons het uitgangspunt om onze eigen blackbox te ontwikkelen. Destijds ingenieus, vandaag de dag vrij simpel: hij mat de starttijd, stoptijd en de afgelegde afstand. Wel precies díe gegevens waar de klant om vroeg. In de loop der jaren zijn daar vele mogelijkheden bijgekomen zoals GPS en projectadministratie.” Wat is de grootste verandering de afgelopen 25 jaar? “Voorheen was het puur ritregistratie en nu draait alles om inzicht en met onze systemen geven we de klanten totaalinzicht in het voertuig.”

Big data met een doel
“De mogelijkheden lijken eindeloos en daarom is het belangrijk dat je van tevoren weet wát je wilt meten. De positie, afgelegde route of bijvoorbeeld het feit dat het zwaailicht draait kan belangrijke informatie verschaffen over het (mogelijk) gebruik van een voertuig. Het is belangrijk deze wensen vooraf goed te inventariseren om én de juiste gegevens te verzamelen én uit al die big data die relevante informatie te halen waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Daarmee helpen wij onze klanten, want dat is lastige materie. We leveren niet alleen de black-box af, maar begeleiden ze ook met het verkrijgen van inzichten uit de data. Daarnaast leveren we rapportages aan de hand waarvan de klant zijn processen weer kan bijsturen. We helpen onze klanten na te denken over gegevens die je zou kunnen en mogen verzamelen én die qua bedrijfsvoering toegevoegde waarde bieden.

Totaalinzicht werkt soms ook confronterend en daarom is het voortraject zo belangrijk. Wat is het doel, waarom zetten we een voertuigsysteem in én wat gaan we ermee doen? En omdat wij graag werken met betrouwbare data, verzamelen we deze gegevens zelf met behulp van onze eigen blackbox. Alle verzamelde data is daarmee onafhankelijk.”

Trots op groei
De technologie is veranderd, jullie als organisatie ook? “We zijn meegegroeid met de technologie en daarin steeds professioneler geworden, maar qua grootte zijn we gelijk gebleven. We leveren automatiseringsoplossingen, dan is het logisch dat onze eigen organisatie ook geautomatiseerd is. Als je naar onze concullega’s kijkt, zijn we een relatief kleine groep, maar wel met heel veel ervaring. Ik ben er best trots op dat we de afgelopen 25 jaar aansluiting hebben gehouden op de veranderende markt!”

Hoe hebben jullie dat bereikt? “Bij Transscope werken mensen met passie en aandacht voor het vak. Het gaat niet alleen om de techniek, maar ook om de ondernemer achter het vraagstuk. Wat zijn de wensen en behoeften? Daar spelen wij op in. Met zijn allen zetten we dan een tandje bij om het juiste product te ontwikkelen.”

Privacy van iedereen staat voorop
Privacy is een hot topic, hoe gaan jullie met deze ontwikkelingen om? “Transscope is al twee jaar klaar voor de AVG. Onze organisatie én onze systemen. Naar onze klanten toe zijn wij daarin ook proactief en helpen ze bijvoorbeeld met de verwerkersovereenkomst die ze officieel met ons moeten opstellen. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn privacy behoudt, ook als je bijvoorbeeld een auto van de zaak rijdt. Dan horen jouw privéritten ook echt privé te zijn. Daar heeft je werkgever niets mee te maken. Onze systemen zijn zo ingericht, dat wij de werkgever én -nemer een tool geven die hun privacy waarborgt.”

Een blik op de toekomst
Hoe staat Transscope er over 25 jaar voor? “Importeurs kijken op afstand mee en zien nu ook de meerwaarde van gegevens verzamelen. Alleen zij bieden geen enkele mogelijkheid van privacy voor de gebruiker, je geeft als het ware al jouw data af.” Mag dat zomaar? “Een lastige discussie, waar men op dit moment nog geen sluitend antwoord op heeft. Wij hebben een open platform waarin we én de gegevens vanuit onze blackbox én die vanuit de automotive verzamelen. Relevant voor onze klanten, want vaak beheren ze verschillende merken auto’s in één wagenpark. In de toekomst verwachten we een verschuiving van de blackbox naar gegevens via de leverancier. Dan is het wel zo belangrijk dat alle verzamelde informatie in één keer inzichtelijk is, in één look en feel.”

En zijn er nog andere trends die je verwacht? “De auto gaat van bezit naar gebruik. Dat is deels wat wij al met carsharing doen. Men gaat steeds meer auto’s delen en dan wordt realtime inzicht extra belangrijk. Elektrisch rijden neemt toe en in de toekomst krijgen we ook nog de zelfrijdende auto, maar dat loopt niet zo’n vaart. Voor al deze scenario’s blijft inzicht belangrijk, dus ook de komende 25 jaar bieden wij voertuigenbeheer aan, voor iedereen. Zorgeloos en met gemak!”

Op de hoogte blijven van de laatste vacatures?

Maak een job-alert aan