Nieuws
share Delen

Lokaal aan de slag met Woerden Werkt!

Het lokale vacatureplatform “Woerden Werkt” is officieel gelanceerd voor alle inwoners en bedrijven uit Woerden en omgeving. Dat de website al een succes is, blijkt uit de al meer dan 260 lokale aangesloten bedrijven, met maar liefst 153 actuele vacatures!

Waarom Woerden Werkt?
Het platform www.woerdenwerkt.nl is ontstaan uit frustratie van lokale werkzoekenden en werkgevers die elkaar niet konden vinden. Een plaatselijk vacatureplatform, dat reeds succesvol is in omliggende gebieden, biedt de oplossing. Het platform informeert de inwoners van alle lokale vacatures in gemeente Woerden. Want waarom dagelijks in de file staan als er eenzelfde functie in de buurt is?

De werking van het platform
Het platform Woerden Werkt, een initiatief van Gemeente Woerden, Woerdens Techniek Talent, BluePrint Automation en Ondernemend Harmelen, biedt alle inwoners van de gemeente Woerden de mogelijkheid om het huidige aanbod aan vacatures bij lokale bedrijven in één oogopslag te kunnen bekijken. Bovendien kan er via het platform direct gesolliciteerd worden bij bedrijven op openstaande functies.

Eenvoudige zoekmogelijkheid
Werkzoekenden kunnen heel eenvoudig geschikte vacatures vinden door de mogelijkheid om te filteren op dienstverband, het aantal uur en vakgebied. Bovendien worden succesverhalen gedeeld op het platform, en krijgen werkzoekenden op het platform tips & tricks die ze kunnen gebruiken tijdens het solliciteren.

Voordelen van de vacaturewebsite
Dankzij Woerden Werkt hoeven werkzoekende inwoners van gemeente Woerden niet langer meer te zoeken op diverse vacaturewebsites. Doordat inwoners in hun eigen gemeente werken wordt de sociale cohesie versterkt. Omdat werkzoekenden lokaal aan de slag gaan neemt bovendien het woon- werkverkeer af.

Woerden2-klein.jpg
De initiatiefnemers van Woerden Werkt, met van links naar rechts: Danique Jacobsen (BluePrint Automation), Marleen van Leeuwen (Ondernemend Harmelen), Marlous Birkhoff (Woerdens Techniek Talent) en Jethro Michel (gemeente Woerden).