Nieuws
share Delen

De Kaasrijper heeft na maandenlange zoektocht beet via Woerden Werkt

Woerden Werkt trekt sinds de lancering in november behoorlijk wat bezoekers naar het platform. Een succesverhaal kon dan ook niet lang uitblijven. De Kaasrijper slaagde er via het platform in een Allround Medewerker te vinden, tot groot genoegen van eigenaar Coen van Riet. "We waren al een maand of zes op zoek", vertelt hij aan Woerden Werkt.

Winter 2019

Het was voor Van Riet niet eenvoudig om een goede kandidaat te vinden. "We hebben het geprobeerd via uitzendkrachten en hoopten dat daar de juiste man of vrouw tussen zou zitten", legt hij uit. Dat bleek zo eenvoudig nog niet. Voor de vacature van Allround Medewerker moet je namelijk nogal wat kunnen. 'Je snijdt kazen van 12 tot 16 kilogram naar stukken van precies 300 gram! Dit doe je op het oog!', zo stond onder meer in de vacature. "Bij ons in de kaasgroothandel wordt nog veel handmatig gewerkt, zoals het onderhoud van de kaas en het lopen van orders", legt Van Riet uit. "Wij zochten een fulltime Allround Medewerker, die orders kan lopen, kaas kan onderhouden, maar ook bestellingen telefonisch kan opnemen en weg kan brengen met onze kaasbus."

Een aardig eisenpakket dus en het bleek pittig om een geschikte kandidaat te vinden. Via Woerden Werkt meldde zich eindelijk een geschikte kandidaat, tot grote blijdschap van Van Riet. Dat de kandidaat ook nog eens uit de omgeving komt, is volgens Van Riet een voordeel. "Feeling met de regio is een pré. Ook het nakomen van werktijden is veel makkelijker als je in de regio woont."

De eigenaar van De Kaasrijper is dan ook enthousiast over Woerden Werkt. "Echt super, ik was naar een dergelijk platform op zoek en precies op dat moment werd Woerden Werkt gelanceerd. Lokale bedrijven zoeken medewerkers uit de regio, dus voor mij kwam het op een perfect moment." Wij wensen de nieuwe werknemer heel veel succes en werkplezier bij De Kaasrijper!

Over De Kaasrijper
Kaasrijper Coen van Riet is een ambachtsman. Hij heeft het vak van zijn vader geleerd en die weer van zijn vader. Drie generaties Van Riet rijpen samen al ruim tachtig jaar kazen in een traditioneel pakhuis in Woerden. De Gerijpte kazen worden geleverd aan kaaswinkels, en horeca. Ook collega-groothandels weten de kaasrijper te vinden voor het rijpen of versnijden van kaas.

Kaasrijper Coen heeft bovendien iets nieuws bedacht! Op mijnkaasrijpt.nl kun je zelf een kaas & gewicht kiezen, en deze vervolgens volgen vanaf  'de geboorte'. Personaliseer jouw kaas met een eigen uniek kaaslabel en roep deze af als de door jou gewenste rijping bereikt is!