Interviews
share Delen

In gesprek met BluePrint Automation: “We moeten er met zijn allen voor zorgen dat meer mensen de techniek in gaan”

Uw Stad Werkt ging voor de podcast in gesprek met Martin Prakken (CEO en eigenaar) en Danique Jacobsen (recruiter) van BluePrint Automation. We spraken over de geautomatiseerde verpakkingssystemen die BluePrint ontwerpt en bouwt, maar ook over waarom jongeren toch echt voor een carrière in de techniek moeten kiezen.

Vooral Jacobsen houdt zich veel bezig met waarom jongeren niet vaker voor een technische opleiding kiezen. “Waarom kiezen mensen iets anders? Wat je toch wel veel ziet is dat ouders  best wel een belangrijke rol spelen in de keuze die kinderen gaan maken.” Volgens haar is het van belang dat meer jongeren voor een technische opleiding kiezen: "We moeten er met zijn allen voor zorgen dat meer mensen in de techniek gaan, omdat de vraag steeds groter wordt."

Werken in de techniek, en werken bij BluePrint, is bovendien ook nog eens heel mooi. “Als je een beetje geïnteresseerd bent in computers en robots, in dingen werkend maken, dan is het alsof je bij BluePrint in een snoepwinkel bent”, aldus Prakken. “Als je iets zoekt waar je je creativiteit en passie in kwijt kan, kan ik niks mooiers bedenken dan techniek. En je bent ook verzekerd van werk. Ik ken geen mensen uit de techniek die op zoek zijn naar werk en het niet kunnen vinden.”

Contact opnemen met BluePrint Automation?
Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Meer weten of aanmelden?
Stuur dan een e-mail naar [email protected] 

De aflevering met BluePrint Automation luisteren?
Klik hier om naar Spotify te gaan
Hier kun je terecht voor de aflevering op SoundCloud