Interviews
share Delen

BluePrint Automation vindt technisch zwaargewicht via Woerden Werkt: "Dit is een pittige vacature om te vervullen"

BluePrint Automation slaagde er onlangs in als initiatiefnemer van Woerden Werkt een perfecte match te vinden voor de vacature voor Mechanical R&D Engineer. Een functie die Eugene zonder Woerden Werkt mogelijk aan zijn neus voorbij had moeten laten gaan!

Eugene zag BluePrint Automation voorbijkomen via Facebook. De vacatures van BluePrint Automation worden regelmatig uitgelicht via social media-campagnes van Woerden Werkt, en onlangs werd een podcast opgenomen met het bedrijf, waarin latent werkzoekenden een heel mooi inkijkje kregen in de werkwijze en cultuur van het bedrijf. “Dit is een pittige vacature om te vervullen. Je zoekt iemand die én talent heeft voor innovatie én ervaring in de machinebouw, die het leuk vindt om veel te reizen”, legt Corporate Recruiter Danique Jacobsen uit.

Uitdaging sprak direct aan
Toen Eugene via een campagne in aanraking kwam met BluePrint Automation en met de functie voor R&D Engineer, sprak hem dat direct aan. “De uitdaging, het bedrijf zelf, de werkzaamheden in zowel Woerden als Amerika”, zo laat hij in een reactie weten. Deze functie houdt dus in dat Eugene niet alleen in Nederland maar ook in de Verenigde Staten aan de slag gaat, waar BluePrint ook produceert. 

In dat kader was het voor BluePrint niet noodzakelijk om voor deze functie iemand uit de directe omgeving te vinden. “Maar het is natuurlijk wel heel fijn dat je gewoon op de fiets naar je werk kunt op de momenten dat je in Woerden Werkt”, aldus Jacobsen. Eugene beaamt dat: “Ik was niet per se op zoek naar een functie in Woerden, maar het scheelt in mijn geval wel twee uren in pre-coronatijd! Het is dus super dat dit platform er is!”

Altijd op zoek naar technisch talent
Initiatiefnemer BluePrint Automation is zeer content met de komst van Eugene. “We zijn heel tevreden over het platform Woerden Werkt. BluePrint Automation is een grote organisatie in Woerden. We zijn altijd op zoek naar technisch talent. Ongeveer de helft van onze medewerkers komt hier uit de buurt.”

En juist voor het vinden van lokaal personeel kan het platform Woerden Werkt bijdragen. Dat doet het platform onder meer door vacatures heel specifiek uit te zetten. Ook de podcast is gepubliceerd op een manier waardoor veel lokale (latent) werkzoekenden met het bedrijf in contact komen.

BluePrint Automation maakt verpakkingsmachines voor de wereldwijde voedselindustrie. “De wereldbevolking blijft groeien en mensen blijven eten. Ook in tijden van corona blijft de vraag naar onze machines groeien. Daarom zijn we doorlopend op zoek naar technisch personeel”, aldus Jacobsen. Jacobsen omschrijft BluePrint als een platte organisatie met korte lijnen. “Heb je een goed idee, dan kun je het uitwerken en er mee aan de slag! We zijn een heel collegiaal bedrijf met een open sfeer. Als je bij ons komt werken, krijg je niet alleen hele gezellige collega’s, maar maak je ook nieuwe vrienden!”