Interviews
share Delen

Elektro Internationaal biedt volop kansen: "Ook voor zij-instromers kunnen we veel betekenen"

Als een van de nieuwe initiatiefnemers van Woerden Werkt heeft Elektro Internationaal, actief in de paneelbouw en besturingstechniek, een certificaat overhandigd gekregen. Tijdens de overhandiging blijkt dat nieuwe mensen meer dan welkom zijn: er is namelijk heel veel werk. “Ook mensen die geen technische achtergrond hebben, kunnen bij ons terecht”

Algemeen Directeur Leon van Zelst neemt het certificaat in ontvangst in een bomvolle werkplaats. “We hebben het druk”, bevestigt HRM-adviseur Tessa van Kints. Om nieuw personeel binnen te halen, denkt het bedrijf heel graag mee met potentiële nieuwe werknemers. Specifieke diploma’s zijn niet verplicht. “We hebben meerdere voorbeelden van mensen die bij ons beginnen met het verzamelen van materialen, hier worden opgeleid en later doorgroeien naar een andere functie”, vertelt Leon.

Tessa vult aan: “Daarvoor zijn we ook zeker op zoek naar vrouwen. We hebben vaak fijne werkzaamheden en vrouwen hebben doorgaans een wat fijnere motoriek. Zij zijn dus meer dan welkom.” Het merendeel van de werknemers binnen Elektro Internationaal is man, maar er zijn steeds meer vrouwen in de werkplaats actief. “Daar staan we juist heel erg voor open. Iedereen is welkom. Een diploma is niet verplicht: wij leren het de mensen graag. Dus ook voor zij-instromers kunnen we veel betekenen”, aldus Leon.

Nieuwsgierig? Neemt contact op met Tessa van Kints via [email protected]. Of laat  even een bericht achter bij Woerden Werkt, dan brengen wij je met haar in contact!

Wil je een kijkje nemen bij de openstaande vacatures? Dat kan hier!