Interviews
share Delen

Ondernemend Harmelen steunt Woerden Werkt: "Ik was gelijk enthousiast over het platform"

Woerden Werkt kan niet bestaan zonder de initiatiefnemers. Een van die initiatiefnemers is Ondernemend Harmelen; de bedrijvenvereniging van Harmelen. Want ja: ook bedrijven uit Harmelen zijn welkom op het platform Woerden Werkt! "Ik was gelijk enthousiast over het platform", vertelt Marleen van Leeuwen.

Van Leeuwen is bij Ondernemend Harmelen actief als secretaris ("Samengevat? Ik bestook alle leden met mails, haha") en is daarnaast werkzaam voor bouwbedrijf Van Leeuwen. Sinds de oprichting van Woerden Werkt (nu een klein half jaar geleden) is Van Leeuwen bij het project betrokken. "Veel bedrijven zitten met hetzelfde probleem: we hebben personeelstekort en kunnen geen mensen vinden. Je kunt een dure advertentie in de krant zetten, maar daar krijg je vaak geen reactie op. Woerden Werkt kwam toevallig voorbij toen wij als bouwbedrijf zelf mensen zochten en ik was gelijk enthousiast over het platform", vertelt Van Leeuwen vanaf Energieweg 1, waar bouwbedrijf Van Leeuwen gevestigd is.

"Voor de werkgelegenheid is het heel goed als mensen hier blijven wonen en werken"

Haar enthousiasme wist ze over te brengen op het bestuur van Ondernemend Harmelen. "Alle beetjes helpen in de zoektocht naar nieuw personeel. Wij zijn er voor alle ondernemers en alle ondernemers hebben mensen nodig. Dus wij wilden deze tool graag eens proberen", legt ze uit. Woerden Werkt is er dus niet alleen voor de bedrijven in Woerden, maar ook voor bedrijven in het naastgelegen Harmelen en de omliggende plaatsen die tot de gemeente Woerden behoren. Het platform probeert lokale bedrijven en (werkzoekende) inwoners samen te brengen. "Vanuit Ondernemend Harmelen is het heel goed voor de werkgelegenheid als mensen hier blijven wonen en werken. Daar worden alle bedrijven beter van. Dat is voor ons een belangrijke reden om mee te doen."

Hoewel het niet voor alle bedrijven geldt, merkt Van Leeuwen dat het voor Bouwbedrijf Van Leeuwen prettig is mensen uit de omgeving te hebben. "Je krijgt wel eens iemand van verder weg. Maar we zijn toch wel een beetje een dorps bedrijf, qua gevoel meer een familiebedrijf. Dus als er dan ineens iemand van ver weg komt… op de een of andere manier klikt het dan toch niet zo."

"Als je een baan zoekt in je omgeving, is dit platform natuurlijk perfect"

Van Leeuwen raadt de inwoners van Harmelen dan ook aan eens een kijkje te nemen op het platform Woerden Werkt. "Als je een baan zoekt in je  woonomgeving en geen zin meer hebt in files en lange reistijden, dan is dit platform natuurlijk perfect. Er staan zó ontzettend veel banen op, dus je hebt heel veel keus." Het instellen van een Job Alert (waarmee je automatisch op de hoogte wordt gehouden van nieuwe vacatures) is in haar ogen ook een grote plus. "Baat het niet dan schaadt het niet… je kunt altijd op de hoogte gehouden worden. Wie weet zit er dan op een dag iets bij."

Over Ondernemend Harmelen
Ondernemend Harmelen is dé vereniging voor bedrijven en winkeliers in Harmelen. Van Leeuwen is binnen de vereniging actief als secretaris. "Als we activiteiten te organiseren hebben, als er nieuws is, als we een vraag hebben aan de ondernemers, als er een keer vanuit de gemeente een informatieavond is, breng ik de leden per mail op de hoogte. Daarnaast houd ik de website bij en notuleer ik op onze vergaderingen en op de ledenvergadering", vat ze samen. Van Leeuwen stelt dat ze de ondernemersvereniging echt een meerwaarde vindt. "Het is goed om elkaar te kennen; voor de leuke dingen, maar zeker ook zakelijk gezien. En samen sta je sterker. Ook richting gemeentes of provincies is het goed om een vereniging te zijn."

Over Bouwbedrijf Van Leeuwen
Bouwbedrijf Van Leeuwen is gevestigd op Bedrijventerrein De Putkop in Harmelen en is vooral actief in de regio. "Wij zijn een midden en kleinbedrijf. Wij doen nieuwbouw van woningen, maar dan vooral in particulier opdrachtgeverschap. Dus er is iemand die een stukje grond koopt en een architect in de hand neemt en via de architect komen ze dan vaak bij ons terecht. Daarnaast doen we doen ook verbouwingen en renovaties. Verder doen wij in de omgeving het onderhoud bij de verzorgingshuizen van De Rijnhoven, en af en toe iets voor de gemeente Woerden. Maar we werken voor 90 tot 95 procent voor particulieren."