Interviews
share Delen

Werk dat bij je past. Gewoon, omdat jij ertoe doet.

Anouk Horvers vertelt enthousiast over de campagne die het JBZ inzet om nieuwe collega’s te werven. Als Corporate Recruiter is het haar taak om mensen warm te maken om bij het ziekenhuis in Den Bosch te komen werken. Eerst een gesprek en bevalt de kennismaking van beide kanten, dan is haar missie geslaagd. “Je thuis voelen binnen JBZ is het allerbelangrijkste en daar werken we hard aan. Het uitgangspunt dat iedereen zorg verdient die bij je past, willen wij zeker ook laten zien aan onze medewerkers. ‘Jij verdient werk dat bij je past. Gewoon, omdat jij ertoe doet.’ zegt alles over het JBZ als organisatie waar je mag vertrouwen op warm werkgeverschap.”

“JBZ is een grote zorginstelling waar de focus primair ligt op het gezondheidswelzijn van patiënten. Het gaat over wat mensen belangrijk vinden in hun leven. Die gedachte voeren we door in ons medewerkersbeleid.”

Werk je eenmaal bij het JBZ dan heeft dat als voordeel dat jij je kunt blijven ontwikkelen. “Zo kun je bijvoorbeeld begeleiding krijgen van een loopbaancoach en ontdekken welke wegen jij nog meer in kunt slaan binnen onze organisatie. We doen meer dan alleen de juiste mensen inzetten op onze vacatures. Zelfs als je na een sollicitatiegesprek geen match blijkt te zijn, gaan wij heel graag nog een keer het gesprek met je aan. Op die manier kun je verrassend nieuwe inzichten krijgen en hebben we zelfs mensen binnen het JBZ alsnog een baan kunnen aanbieden.”

Met ruim 4500 medewerkers is het JBZ één van de grootste werkgevers in Den Bosch. “Mensen komen uit de buurt, maar ook van verder weg. In onze arbeidsvoorwaarden hebben we een goede regeling opgenomen om het gebruik van het OV of de fiets te stimuleren. Niet alleen duurzamer, maar dit zorgt ook voor extra lichaamsbeweging. Ook hebben we als werkgever een inclusieve aanpak en dat zie je terug aan het gemixte palet aan mensen die allemaal van grote betekenis zijn.”

Een niet alledaagse vacature is de Verpleegkundige Loopbaanreis, waarbinnen MBO4 en HBO geschoolde verpleegkundigen op andere afdelingen binnen het ziekenhuis ervaring opdoen. “Je werkt bijvoorbeeld als verpleegkundige op Interne Geneeskunde, maar bent eigenlijk ook wel benieuwd hoe het op Neurologie is. Dan kun je als Loopbaanreiziger een paar maanden volwaardig meewerken met het team op die afdeling. Jezelf ontwikkelen wordt dan makkelijker gemaakt en we merken dat het ontzettend veel energie geeft. Gewoon, omdat jij ertoe doet!”

Nieuwsgierig of jij een match hebt met het JBZ? Bekijk hier de actuele vacatures.