Interviews
share Delen

BKO en OVLR: ‘Iedereen is erbij gebaat dat we zoveel mogelijk lokaal werken’

Leidsche Rijn Werkt is een initiatief van Bedrijvenkring Oudenrijn (BKO) en Ondernemersvereniging Leidsche Rijn (OVLR). In de nieuwe podcast van Uw Stad Werkt vertellen voorzitters André aan de Stegge (BKO) en Kees Verkerk (OVLR) over de verschillen tussen de twee bedrijvenkringen, én over de gedeelde belangen. Die zitten onder meer op het gebied van werven van lokaal personeel.

“We hebben het initiatief allebei omarmd, omdat iedere werkgever weet dat mensen die dicht bij hun werk wonen langer blijven en trouwer zijn”, aldus André aan de Stegge. “Dat is logisch ook. Reistijd naar je werk is verloren tijd. Veel mensen zien dat en iedereen is er, ook vanuit milieuoverwegingen, bij gebaat om minder ver te reizen.”

Kees Verkerk sluit zich daarbij aan. “Voor de corona-uitbraak zag je dat de ochtend- en avondspits in Leidsche RIjn gigantisch druk was. Als je probeert mensen lokaal te laten werken, kunnen ze via alternatief vervoer bij hun werk komen. Aan die kant is er, denken wij, ook veel te winnen. Ook de gemeente Utrecht probeert dat verkeer op allerlei manieren te reguleren. Wij denken dat Leidsche Rijn Werkt daar een belangrijke bijdrage in levert.”

Meer weten of aanmelden?
Stuur dan een e-mail naar [email protected].

De aflevering met de BKO en OVLR beluisteren?
Klik hier om naar Spotify te gaan
Hier kun je terecht voor de aflevering op SoundCloud