Cheapassbikes

share Delen

Over Cheapassbikes

Cheapassbikes is in 2016 begonnen als studenten start-up in Nederland. Veel fietsen werden gestolen en een te hoog geprijsd aanbod bij fietsenwinkels zorgde voor een grote vraag naar goedkope fietsen. Dat is waarom Cheapassbikes refurbished fietsen verkoopt. De meest goedkope, duurzame en betrouwbare optie om van A naar B te komen. 

Onze missie
Momenteel er is geen Europese aanbieder die een ruim aanbod van refurbished fietsen aanbiedt. Binnen deze branche willen wij het verschil maken en de duurzame keuze toegankelijker maken.

Vanaf 2023 willen wij jaarlijks 100.000 refurbished fietsen als goedkope optie aanbieden.

Onze waarden

  • Goedkope mobiliteit voor iedereen: De gemiddelde prijs van een nieuwe stadsfiets is meer dan € 550. Cheapassbikes vindt dat mobiliteit voor iedereen betaalbaar hoort te zijn. Daarom bieden wij al fietsen aan vanaf € 99,- euro.
  • Social Return: Wij streven naar een sociaal rendement op investering door banen te creëren voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Cheapassbikes heeft een leer programma opgezet voor jongeren die de ambitie hebben om fietsenmaker te worden. Op deze manier kunnen zij alles leren over het beroep in een sociale omgeving en worden hun talenten benut.
  • Overproductie tegengaan: In 2019 werden er in de EU meer dan 11.4 miljoen fietsen geproduceerd. Wij vinden dat een schande, omdat er meer dan genoeg fietsen zijn die nog makkelijk 5 tot 10 jaar meegaan. Daarom is het onderdeel van onze missie om dit nummer radicaal naar beneden te dringen.

Circulair business model
Ons business model bestaat uit twee cirkels die laten zien dat er geen materialen worden verspild in het process. Grondstoffen worden hergebruikt of gerecycled. 

Op de hoogte blijven van de laatste vacatures?

Maak een job-alert aan