Interviews
share Delen

Lekker werken met leuke mensen bij Van den Pol: "Mensen uit de omgeving passen het best bij ons"

Van den Pol Elektrotechniek is een van de grootste bedrijven in Montfoort. Al jaren is het bedrijf ook betrokken bij Montfoort Werkt. Ieder kwartaal schuift HR-adviseur Saskia Wientjens aan bij de kwartaaloverleggen van het platform. Zij vertelt waarom Van den Pol het platform ondersteunt en waarom het goed past bij het bedrijf.

Wientjens is zelf sinds de zomer van 2017 actief bij Van den Pol. Montfoort Werkt bestond toen al. Inmiddels heeft ook Wientjens het platform omarmd: "We willen graag wat terugdoen voor de stad, maar we vinden het ook fijn als mensen uit onze omgeving ook bij ons komen werken. Dat is praktisch: de reisafstand is bijvoorbeeld een stuk kleiner. Het platform helpt daarbij. Wat ik zie is dat als wij een vacature plaatsen op Montfoort Werkt, dat wordt gezien door mensen die de website in de gaten houden. Zeker in Montfoort, wat toch een wat kleinere stadskern heeft, helpt dat."

Voor Van den Pol is Montfoort Werkt een fijne tool om mensen uit de directe omgeving te vinden, maar ook om iets terug te doen voor de omgeving. "In dat kader vind ik het een leuke toevoeging dat ook het vrijwilligerswerk en de stageplekken erbij is gekomen. Zo is Montfoort Werkt echt een platform voor en door Montfoort."

Over Van den Pol
Wientjens twijfelt er niet aan dat veel mensen in de omgeving Van den Pol kennen ("Zeker van onze gele auto’s!"), en veel van hen hebben ook wel een idee wat Van den Pol doet. "Maar wat denk ik minder duidelijk is, is welke doorgroeimogelijkheden er zijn en welke kansen je hier krijgt." Dat brengt ons bij de Van den Pol bedrijfsschool. "We halen daarmee het mboRijnland naar ons toe. Dus het is eigenlijk een beetje privé-onderwijs", vertelt Wientjens. Vanuit de bedrijfsschool zijn er volop kansen je verder te ontwikkelen. "Je kunt hier dus binnenkomen met een vmbo-/havo-opleiding, vervolgens versneld MBO 3 en/of 4 afronden, vervolgens doorgroeien van leerling-monteur naar zelfstandig monteur, en dan richting tekenaar, calculator, werkvoorbereider, projectleider."

Bij Van den Pol is het ideaalbeeld dat iemand al die facetten van het bedrijf doorloopt. "Dan vinden we dat iemand het meest compleet is. Dan heb je ook in je persoonlijke ontwikkeling sprongen gemaakt." In eerste instantie probeert Van den Pol vacatures dan ook intern in te vullen. "Dat vinden wij eigenlijk de beste manier. Beginnen met de bedrijfsschool en dan doorgroeien, maar soms heb je ook vacatures die niet intern opgevuld kunnen worden."

Familiebedrijf met 250 medewerkers
Van den Pol heeft momenteel zo’n 250 medewerkers en heeft niet de ambitie om te groeien. "Bij Van den Pol willen we lekker werken met leuke mensen", legt Wientjens uit. Belangrijk daarin is dat iemand de juiste mentaliteit heeft en zich op zijn / haar plek voelt in een familiebedrijf. "Nuchter zijn, slim willen werken, op zijn tijd een feestje vieren. Zo gaan we in 2021 naar Ibiza! We merken dat mensen hier uit de omgeving vaak die juiste mentaliteit hebben, dus dat past bij ons.” Van den Pol is echt een bedrijf van doeners, en werknemers uit Montfoort (en directe omgeving) passen daar goed bij. "Dezelfde mindset, dezelfde cultuur, ze denken hetzelfde", somt Wientjens op. "Wij hebben hartstikke leuk werk, en daar zijn we hartstikke trots op. En hoe leuk is het als mensen uit de regio bij ons werken?"

Herken jij je in bovenstaand profiel en is je interesse gewekt? Bekijk dan eens de actuele vacatures van Van den Pol. Wil je volgend jaar september misschien wel aansluiten bij de bedrijfsschool van Van den Pol? Hier vind je daar meer informatie over!