Interviews
share Delen

Ferm Werk brengt mens en werk samen: dit kan Ferm Werk voor u betekenen

Ferm Werk is opgericht als de uitvoeringsorganisatie voor de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening voor de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort en Bodegraven-Reeuwijk. Ferm Werk brengt mens en werk samen. In de vier genoemde gemeenten zoekt Ferm Werk naar de beste match tussen werkgever en werkzoekende. Het doel van Ferm Werk is zoveel mogelijk mensen aan een baan helpen in de regio en zoveel mogelijk bedrijven van goede medewerkers voorzien.

Wat kan Ferm Werk voor bedrijven betekenen?
Ferm Werk helpt bedrijven die, tijdelijk of permanent, op zoek zijn naar medewerkers. Het creëren van kansen voor werkzoekenden bij reguliere werkgevers is een van de kerntaken van Ferm Werk. Dit gebeurt door werkzoekenden te matchen op openstaande vacatures bij werkgevers, maar vooral door samen met werkgevers op zoek te gaan naar de best mogelijke invulling van de personeelsaanvraag. Neem gerust contact met ons op!

Wat kan Ferm Werk voor werkzoekenden betekenen?
Als een werkzoekende een uitkering krijgt via Ferm Werk dan helpt Ferm Werk hem/haar bij het vinden van passend werk. Tijdens het zoeken naar een baan wordt contact onderhouden en de werkzoekende wordt begeleid bij het solliciteren. De werkzoekende blijft zelf verantwoordelijk, maar Ferm Werk biedt hulp als het nodig is.

Over de samenwerking tussen Uw Stad Werkt en Ferm Werk
Vanaf april 2021 werkt Uw Stad Werkt samen met Ferm Werk binnen de gemeenten Montfoort, Woerden en Oudewater. Met de samenwerking willen Uw Stad Werkt en Ferm Werk meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de eigen gemeente aan werk helpen.

Meer weten?
Neem contact op met de accountmanager van Oudewater! Bart van Oudenallen is te bereiken via [email protected] of via 06-48205749.

Ferm Werk brengt mens en werk samen. We bemiddelen voor werkgevers en inwoners in de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk.

De beste match vraagt meer dan het selecteren van de beste kandidaat. Ferm Werk zorgt er voor dat mensen goed tot hun recht komen op hun werkplek en een bijdrage leveren aan uw organisatie. De werkzoekenden die zich melden bij Ferm Werk hebben veelal een afstand tot de arbeidsmarkt. Door intensieve training en coaching worden zij goed voorbereidt op een nieuwe start op de arbeidsmarkt.

We halen de kwaliteiten in mensen naar boven. Sommigen vinden snel een reguliere baan, anderen hebben meer begeleiding nodig op het gebied van werknemersvaardigheden en ontwikkeling van competenties. Ferm Werk beschikt hiervoor over een eigen test- en trainingscentrum en zoekt hierbij ook nadrukkelijk de samenwerking met werkgevers. U kunt hierbij denken aan werkervaringsplekken, proefplaatsingen en vrijwilligerswerk. We denken met werkgevers mee hoe de inzet van de medewerkers een meerwaarde kan zijn voor organisaties, dit doen wij door met hen in gesprek te gaan bijvoorbeeld over  jobcarving of het analyseren van bedrijfsprocessen.

Samenwerken met Ferm Werk is altijd maatwerk. Wij hebben diverse mogelijkheden om de inzet van mensen zo bedrijfseconomisch verantwoord mogelijk te maken. Hierbij kijken we naar de reële loonwaarde van iemand, beperking van risico’s en begeleiding op maat.