Nieuws
share Delen

Alle lokale vrijwilligersvacatures op Montfoort Werkt!

Het lokale vacatureplatform “Montfoort Werkt” breidt uit! Voor veel bedrijven en werkzoekenden is het platform al zeer waardevol in de zoektocht naar een betaalde baan, maar sinds 1 oktober is het voor alle inwoners uit Montfoort en omgeving ook mogelijk via het platform op zoek te gaan naar vrijwilligerswerk.

Lees ook: Montfoort Werkt breidt uit met vrijwilligerswerk: 'Het hoeft niet zo veel tijd te kosten, maar het mag natuurlijk wel'

Waarom ook vrijwilligerswerk?
Ook in een betrokken gemeente als Montfoort is de roep om vrijwilligers groot. Veel vrijwilligersorganisaties hebben een tekort aan vrijwilligers, terwijl mensen die graag een handje willen helpen vaak niet weten waar ze moeten zoeken naar een leuke vrijwilligersfunctie. Op Montfoort Werkt kunnen organisaties straks kosteloos al hun vrijwilligersvacatures plaatsen, waardoor inwoners op één plek een compleet overzicht krijgen van de mogelijkheden op het gebied van vrijwilligerswerk.

Montfoort is een betrokken gemeente, waar dingen met én voor elkaar gedaan worden. De inwoners van Montfoort en Linschoten zorgen samen voor een gemeente waar iedereen trots op kan zijn. Montfoort Werkt wil graag een steentje bijdragen door organisaties de mogelijkheid te geven hun vrijwilligersvacatures kosteloos op het platform te plaatsen.

De werking van het platform
Het platform Montfoort Werkt is oorspronkelijk een initiatief van Ondernemersfonds Montfoort. In samenwerking met Stichting Welzijnsondersteuning Montfoort/Linschoten (SWOM) zal het platform ook ingezet worden voor het tonen van vrijwilligerswerk. “De taak van SWOM is om de gemeenschapszin te vergroten en dat iedereen mee kan doen. Dat hoeft niet alleen bij SWOM te zijn. Vrijwilliger zijn van Het Knooppunt of bij de plaatselijke voetbalvereniging is net zo belangrijk”, aldus Marie-José Hermans, directeur van SWOM.

Alle inwoners van Montfoort kunnen vanaf 1 oktober in één oogopslag alle vacatures in hun gemeente zien: van betaalde baan, tot stageplek, tot vrijwilligersfunctie.