Interviews
share Delen

MediTop vindt gewenste versterking via Montfoort Werkt

MediTop heeft begin oktober met Paul Sangers een nieuwe werknemer mogen verwelkomen die via het platform Montfoort Werkt binnen is gekomen. Wij spraken met de verschillende hoofdrolspelers in dit succesverhaal. "Mij is de kans gegund om daadwerkelijk te solliciteren. Dat het gelukt is, is voor mij wel een succesverhaal."

Op zoek via Montfoort Werkt

Paul Sangers kent het platform Montfoort Werkt al langere tijd. "In 2015 kwam ik na een reorganisatie zonder werk te zitten. Sindsdien heb ik twee andere banen gevonden via andere platformen. Maar ik ben steeds op zoek geweest op Montfoort Werkt, omdat ik het liefst in de omgeving wilde werken", legt hij uit. Paul is zelf woonachtig in Montfoort. "Ik heb 36 jaar bij een bedrijf in Montfoort gewerkt. Dus ik was echt gewend op het fietsje te stappen en binnen vijf minuten op het werk te zijn."

Bij zij nieuwe banen in Hilversum en Vianen heeft Paul in totaal 3,5 jaar gewerkt. De vacature voor Inkoopmedewerker bij MediTop hielp hem eindelijk weer aan een baan dichter bij huis. "Ik heb gemerkt dat leeftijd in mijn geval een probleem is. Ik denk dat ik veertig of vijftig keer gesolliciteerd heb", aldus Paul. MediTop keek verder dan zijn leeftijd en nodigde Paul uit. "Mij is de kans gegund om daadwerkelijk te solliciteren. Dat het gelukt is, is voor mij wel een succesverhaal."

MediTop maakt meubilair voor keel-, neus-, en oorartsen in binnen- en buitenland. "We maken verschillende modellen units en medische stoelen. We integreren diverse apparatuur in de meubels en bouwen alles zelf in, zodat de arts alles binnen handbereik heeft en bij wijze van spreken met één druk op de knop apparatuur kan bedienen. We maken zelf onze elektronica en software, veel van de losse apparaten maken we ook zelf”, vertelt Helma van Breukelen, financieel directeur van MediTop. Om de werkzaamheden van MediTop uit te voeren, is technisch personeel nodig. "Technisch personeel is heel moeilijk te krijgen", vertelt Ron de Ruiter, hoofdmonteur bij MediTop én verantwoordelijk voor het personeelsbeleid op de werkplaats. "We hebben heel veel technisch personeel dat ook randwerkzaamheden doet, dus eigen spullen rapen bijvoorbeeld. Omdat we slecht aan technisch personeel konden komen, hebben we voor een andere invalshoek gekozen. Wat kunnen we weghalen bij onze monteurs zodat ze meer tijd krijgen om te monteren? Daar is Paul uit gekomen."

MeditopSamen.jpg
Paul, de nieuwe Inkoopmedewerker, en Ron de Ruiter, Hoofdmonteur én verantwoordelijk voor het personeelsbeleid op de werkplaats bij MediTop.

'Montfoort Werkt is de beste manier'

Het werk bij MediTop is heel specialistisch, en daar zit ‘m nu net de kneep. Omdat nieuwe werknemers uitvoerig moeten worden ingewerkt, zoekt MediTop vooral personeel dat voor langere tijd aan het bedrijf verbonden blijft en wil blijven. Daarom heeft het bedrijf het liefst personeel uit de directe omgeving. De ervaring leert namelijk dat die langer blijven. "Daarom vind ik het platform Montfoort Werkt heel goed. Werkgevers, maar zeker ook werknemers, zitten niet meer te wachten op veel reistijd. Je wilt het liefst helemaal de weg niet meer op tegenwoordig", legt Ron uit. "We hebben hier wel mensen gehad uit Gorinchem bijvoorbeeld. Dan staan ze dus bijna elke dag in de file. Het eerste jaar gaat het nog wel, maar daarna gaat het toch tegenstaan en raak je ze kwijt", vult Helma aan.

MediTop werkte in het verleden ook samen met dure detacheringsbureaus, maar heeft een duidelijke voorkeur. "We hebben in het verleden ook al mensen via Montfoort Werkt binnen gekregen. Montfoort Werkt is de beste manier om aan mensen te komen", meent Helma. Ondertussen blijft het voor MediTop lastig de juiste technische mensen te vinden, ook al omdat het werk een wat saai imago heeft. Onterecht, vindt Ron. "Het is heel divers, je maakt echt iets. Het beweegt, er zitten allerlei techniekvormen in. En ik denk dat er ook wel animo is, maar dat iedereen tegenwoordig toch een beetje achter de computer wil kruipen."

Paul, bezig aan zijn derde week bij MediTop, zit in ieder geval helemaal op zijn plek. "De sfeer is hier zo verschillend met het bedrijf waar ik hiervoor heb gewerkt", legt hij uit. "Iedereen is heel open, vriendelijk en behulpzaam. Een soort kameraadschappelijk is het. Dat vind ik fijn." Montfoort Werkt feliciteert Paul met zijn nieuwe functie bij MediTop en wenst hem veel werkplezier!

Meer vacatures op Montfoort Werkt

Ben jij nieuwsgierig naar de vacatures bij MediTop? Bekijk de vacatures voor Monteur Binnendienst en Monteur Buitendienst of neem contact op met het bedrijf voor meer informatie.