Nieuws
share Delen

SWOM organiseert Op Wereld Alzheimer dag de aftrap van ontmoetingen online!

Tijdens Ontmoetingen online gaan vrijwilligers met thuisblijvende deelnemers interactief en online onderweg. De thuisblijvende deelnemers worden interactief aangesloten op een tablet van de vrijwillige sessieleider via hun eigen Ipad, computer of televisie. Digitaal op pad naar de molen De Valk, een fruitteler of de kaasboerderij. Of naar de moestuin van ‘t Bakkershuis, lekker even de natuur in of een stadswandeling maken.

Vanuit je eigen woonomgeving voor inwoners uit Montfoort en Linschoten op pad via een aangesloten tablet op het systeem van Ontmoetingen Online.Voor jou als vrijwilliger is het een mooie kans om je passie voor onderweg zijn, de liefde en kennis van de omgeving te delen met de kwetsbare mensen die niet (ver) meer de deur uit kunnen. Het systeem is gebaseerd op een video conferencing tool. Er zijn dus meerdere deelnemers zichtbaar en jij kan met iedereen praten en je verhalen en kennis delen. Deelnemers op hun beurt kunnen reageren of stil toekijken. De sessies duren 3 kwartier. Je kunt zo vaak als je wilt een sessie vormgeven. In eerste instantie denken we aan 1 per week.

We organiseren een kennismakings- en een instructie meeting. En dan kan je, natuurlijk goed begeleid in het begin, met ons aan de slag als onderdeel van het team!

Wil je meer informatie over dit nieuwe unieke project. Neem contact op met Marjon de Jong of Rachma Benaissa via 0348-469109 of mail naar [email protected]