Interviews
share Delen

Optimalisatie Ontmoet Passie bij Audio Technica!

Optimalisatie Ontmoet Passie bij Audio Technica

We gingen in gesprek met Chris Baggel. Chris heeft een enorm veelzijdige achtergrond in operations, logistiek, opslag en transport. Hij heeft zelfs in het verleden gewerkt in sales en marketing. Maar wat hem echt drijft, is optimalisatie - het verbeteren van processen met een persoonlijke touch.

In juni 2023 begon Chris aan zijn avontuur bij Audio Technica, een bekende naam in de audiowereld. Het hoofdkwartier zit gevestigd in Montfoort, een handige plek in het hart van Nederland. Maar vergis je niet, ze bedienen vanuit Montfoort heel Europa en het Midden-Oosten. Chris is dagelijks bezig met het verbeteren en versoepelen van allerlei bedrijfsprocessen.

Audio Technica is opgericht in de jaren '60 en is een echt Japans familiebedrijf. Ze hebben daarna hun vestigingen uitgebreid naar andere delen van Azië, Amerika en Europa. Ze hebben verkoopkantoren van de Benelux tot de Baltische staten.

Chris heeft voor deze baan gekozen omdat hij houdt van uitdagingen en de kans om processen te finetunen, efficiëntie te boosten en dingen vlotter te laten lopen.

De missie van Audio Technica is simpel maar krachtig: mensen laten genieten van de puurste audiokwaliteit. Denk aan ouderwetse pick-ups en Lp’s. Chris is als een bewaker van deze missie, maar hij heeft zijn eigen drie P's - Mensen, Processen en Producten. Volgens hem begint succes met de mensen, oftewel zijn team. Want zonder mensen krijg je niks gedaan.

Volgens Chris is de ideale teamspeler iemand die hard werkt, eerlijk is, verantwoordelijkheid neemt, goed kan communiceren en een teamspeler is. Het werk is allesbehalve saai, want de organisatie is plat en dynamisch. Chris is verantwoordelijk voor de locatie Montfoort.

Over de vraag waarom Audio Technica zich heeft aangesloten bij Montfoort Werkt is Chris duidelijk. “Simpel, het is lokaal. We willen mensen uit de buurt aantrekken, zodat iedereen lekker op de fiets naar het werk kan. Dat is pas handig.” Chris ziet de voordelen van het buurgemeente-concept helemaal zitten.

Wat trots betreft is Audio Technica enorm trots op hun producten en oplossingen. Denk aan vergaderzalen, microfoons en installaties voor evenementen zoals MotoGP en de Olympische Spelen.

Chris gelooft heilig in de kracht van een lokale samenwerking, en dat hoopt hij terug te vinden in Montfoort Werkt. Werkzoekenden doen er goed aan om lokaal te zoeken naar kansen. Bij Audio Technica in Montfoort zul je vooral logistieke functies vinden. De voertaal op de werkvloer is Engels.

Het sollicitatieproces is bij Audio Technica redelijk simpel. “We gaan direct ter zake als het om solliciteren gaat”.

Hoewel interne opleidingen nog op de planning staan, gelooft Audio Technica in de kracht van lokaal jong talent. Chris staat open voor enthousiastelingen die kansen grijpen en zich willen ontwikkelen.

Ben jij na dit interview nou enthousiast geworden over Audio Technica? Solliciteer dan direct via Montfoort Werkt, en wie weet zit jij binnenkort wel bij Chris aan de tafel!