Aanmelden als vrijwilliger bij SWOM

SWOM

U hebt altijd al wat willen terugdoen? U ziet hoe eenzaam sommige mensen zijn of u bent begaan met minder validen. Wat uw beweegredenen ook zijn, het is mooi dat u uw handen onbaatzuchtig uit de mouwen wilt steken. Reken maar dat het gewaardeerd wordt. Dankzij u kan iedereen mee doen. U bent onze held.

  • Parttime
play_circle_filled

Wat ga je doen?

JA! Ik word vrijwilliger!

… Of denkt u er liever nog even over na? Wat veel mensen helaas weerhoudt, is de drukte van alledag: u komt immers al tijd te kort. Wij herkennen het allemaal. Wist u dat we ook veel hebben aan flexibele vrijwilligers die af en toe bijspringen? U kunt zich daarvoor ook opgeven. Als we u bellen, en het schikt u niet, bellen we een volgende vrijwilliger. Mooi toch?

Wat kunt u doen als vrijwilliger?

  • U brengt maaltijden rond bij de inwoners thuis;
  • Als chauffeur vervoert u met de SWOM-auto mensen van / naar locatie, zoals het ziekenhuis;
  • U bent de financiële hulp en zorgt dat de belastingpapieren op orde zijn;
  • U helpt mensen met een computer en/of leert ze met tablet of smart phone om te gaan;
  • U doet de boodschappen voor of met ouderen of minder validen;
  • U gaat uit wandelen met inwoners met of zonder een rolstoel;
  • U doet kleine technische of tuin-klusjes bij mensen die dat zelf niet meer kunnen doen;
  • Of u wordt vrijwilliger in het DoeMeeHuis.

Ik ben wel goed in...........
Dan gaat u daar eerst toch fijn mee aan de slag! SWOM heeft altijd wel een klus of vraag die het beste bij uw persoonlijkheid, interesse, kennis of handigheid past.

Wat vragen wij?

Samen met de coördinator vrijwilligers kunt u kijken welke taak of doelgroep het beste bij u past. Iedereen is welkom als vrijwilliger bij SWOM. Het gaat maar om één ding, namelijk of u het belangrijk en vooral fijn vindt om anderen af en toe eens de helpende hand te bieden. Dat doen wij vóór elkaar, dóór elkaar en mét elkaar!

Wat bieden wij?

Als vrijwilliger heeft u recht op bepaalde onkosten- en reiskostenvergoedingen. Met kerst ontvangt u bovendien een leuke kerstattentie, en eenmaal per 2 jaar organiseren we een leuke activiteit, om u als vrijwilliger te bedanken.

Wilt u toch net iets meer?
U wilt meer halen uit uw vrijwilligerswerk. Ook professioneel? Het staat namelijk heel goed op uw CV, en we hebben voldoende vacatures, waarbij er altijd wel eentje tussen zit, die aansluit op uw talenten en uw wensen.

Meld u nu aan!
Enthousiast geworden, en u wilt zich nu direct aanmelden. Dat kan natuurlijk. Vul het formulier op onze website in (te bereiken via de link onderaan deze vacature), en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. U wordt dan uitgenodigd voor een kennismaking- en intakegesprek. Tijdens zo’n gesprek maken we niet alleen kennis, krijgt u meer informatie, en stemmen we onze verwachtingen op elkaar af. Indien we het dan eens worden met elkaar, tekenen we beiden een vrijwilligersovereenkomst.

SWOM: laat iedereen meedoen! Doet u óók met ons mee?
SWOM draagt eraan bij dat iedereen zo zelfstandig mogelijk kan blijven functioneren. We zijn er voor mensen die net wat meer ondersteuning nodig hebben dan anderen. Dankzij een grote groep vrijwilligers weten we dagelijks mensen met elkaar te verbinden. Zodat iedereen kan meedoen! Mooi idee, toch...? Ook ú kunt meehelpen als vrijwilliger. Al is het maar af en toe!

Fijn dat u meedoet!

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Marianne White