Kan jij mensen verbinden door ze uit te nodigen hun verhalen te vertellen?

SWOM

SWOM is op zoek naar een Vrijwilliger!

  • Parttime
play_circle_filled

Wat ga je doen?

Verhalen verbinden en versterken. Wij geloven dat mensen elkaar nodig hebben om plezierig en gezond ouder te worden. En bij ouderen bestaat een grote behoefte om verhalen en ervaringen uit het eigen leven met elkaar te delen. Voor de Verhalentafel zoeken wij een vrijwilliger. Iemand die graag helpt bij het vertellen van verhalen in groepsverband met gewone, maar vaak ook hele bijzondere mensen. Met elkaar luister je naar elkaars mooie verhalen. Je organiseert elke dinsdagmiddag een bijeenkomst in Montfoort of in Linschoten.

De Verhalentafel bestaat uit maximaal 8 deelnemers. Tijdens elke bijeenkomst staat een boek, een historische gebeurtenis of een maatschappelijk thema centraal. Rondom dit thema worden verhalen vertelt en ervaringen met elkaar gedeeld. In een ongedwongen sfeer halen de deelnemers samen herinneringen op en zodoende ontstaan er interessante verhalen.

Wat vragen wij?

Als vrijwilliger organiseer je de bijeenkomsten in zowel Montfoort als Linschoten en nodig je mensen uit om verhalen te vertellen. Je bent in staat een ongedwongen sfeer te creëren waarin deelnemers verhalen durven te vertellen en ervaringen willen delen. Je kunt goed luisteren en deelnemers voelen zich veilig bij jou. Iedereen krijgt de ruimte om iets te vertellen. Dat proces bewaak jij tijdens de bijeenkomsten. Soms moet je daarin sturen of een creatieve oplossing bedenken.

Wat bieden wij?

  • Betrokkenheid bij de gemeenschap.
  • Een kans om nieuwe mensen te leren kennen.
  • Een goed gevoel.
  • Afwisselend vrijwilligerswerk.
  • Er is een aansprakelijkheids- en ongevallen verzekering afgesloten voor de vrijwilligers

Meld je aan als vrijwilliger
Kan jij verhalen vertellen, een groep begeleiden en goed luisteren? Dan is deze vacature echt iets voor jou. Bel voor meer informatie naar 0348-469109 of stuur een e-mail naar [email protected].

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Marianne White