Brandweerman/vrouw

VRU brandweer Post Oudewater

I ❤️ Brandweer Oudewater! Jij ook? Kom bij de brandweer! VRU brandweer Post Oudewater zoekt nieuwe enthousiaste vrijwilligers! Mannen en vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Werken bij de brandweer betekent dat je beschikbaar bent wanneer je pieper gaat, op verschillende momenten van de dag én nacht.

  • Fulltime

Wat ga je doen?

Werken bij de brandweer is meer dan paraat staan en hulp verlenen. De intensieve samenwerking met brandweercollega's levert een grote groep vrienden op, die voor je door het vuur willen gaan. En het geeft voldoening dat je met je optreden menselijk leed kan helpen beperken en soms letterlijk een leven kan redden. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling en draagt bij aan een veiligere samenleving.

Wat vragen wij?

Om brandweervrijwilliger te worden moet je aan een aantal eisen voldoen. Het is belangrijk dat je na alarmering binnen enkele minuten op de brandweerpost aanwezig kunt zijn. Snelheid is immers de kracht van de brandweer. Iedere seconde telt, op ieder moment van de dag. Je bent dan ook bereid om op onverwachte momenten, als de pieper gaat, direct je werk of andere bezigheden te laten voor wat ze zijn en naar de post te gaan.

  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je hebt een goede lichamelijke conditie.
  • Je hebt een opleiding gevolg op tenminste VMBO.
  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.
  • Je kunt in verband met de wettelijke aanrijtijden binnen enkele minuten op de post waarvoor je je wilt aanmelden zijn.

Wat bieden wij?

Interne opleidingen
Als er vacatures zijn, vindt er na sollicitatie een selectieprogramma plaats, waarin we kijken of je geschikt bent om als brandweerman/ -vrouw te werken. Voldoe je aan de aanstellingseisen, dan bieden we je een grondige opleiding om je klaar te stomen voor het brandweerwerk. Voordat je daadwerkelijk op de brandweerwagen kan uitrukken naar een incident, ben je behoorlijk wat tijd kwijt aan opleiding en training. Het is een pittige opleiding, en niet zonder reden. Je moet hiervoor minimaal 18 jaar zijn.

Vooral in de eerste jaren betekent het vrijwilligerschap een behoorlijke belasting per week, omdat je allerlei opleidingen volgt. Vrijwilligheid betekent geen vrijblijvendheid. Brandweerwerk is teamwerk en je collega's in de ploeg rekenen op je.

Doorgroeimogelijkheden
Na twee jaar heb je zo’n 205 uur onderwijs achter de rug en 50 uur praktijkervaring opgedaan bij een leerwerkplek op je post. Voeg daar nog 84 uur aan zelfstudie bij en 36 uur voor toetsing en examens en de 375 uur voor je basisopleiding zijn gevuld. Als je je examen hebt behaald mag je mee op de uitruk. Ben je ambitieus, dan kun je verder leren voor specialistische taken of voor een leidinggevende functie als bevelvoerder.

Vergoeding
Vrijwilligers krijgen een vergoeding voor hun oefen-, opleiding- en uitrukuren. De vergoeding verschilt per functie.

Voel je je aangesproken? Woon en/of werk je in Oudewater en heb je interesse om vrijwillig brandweerman/-vrouw te worden, neem dan contact met ons op! Kom kijken op een oefenavond op de maandagavond van 20:00 - 22:00 uur. Meld je hiervoor aan bij Arnoud Melkert (via het formulier op deze pagina).