Schrijvers met een hart voor levensverhalen!

SWOM

Ben jij een gepassioneerde schrijver die graag luistert naar de unieke verhalen van ouderen? Heb je altijd al willen bijdragen aan het vastleggen van de levensverhalen van mensen? Dan is dit jouw kans om een verschil te maken! We zijn op zoek naar vrijwillige schrijvers om ons te helpen bij het documenteren van de rijke levenservaringen van ouderen in onze gemeente.

  • Parttime
play_circle_filled

Wat ga je doen?

Als vrijwillig schrijver speel je een waardevolle rol in het vastleggen en verwerken van het unieke leven van een deelnemer. Volgens de beproefde methode Mijn leven in kaart ga je door middel van themakaarten in gesprek met een oudere inwoner van de gemeente. De kaarten bevatten vragen over thema's als relaties, wonen en bezit, opleiding, opvoeding, werk en hobby. Door deze kaarten samen door te nemen, komen herinneringen aan vroeger als vanzelf weer boven. Je luistert naar de verhalen en legt deze vast in boeiende teksten. De kaarten en de handleiding vormen niet alleen een ideaal hulpmiddel om samen met ouderen een levensboek te maken, maar zorgen vooral ook voor vele prachtige en ontroerende momenten van herinnering.

Wat vragen wij?

  • Een passie voor schrijven en het vertellen van verhalen.
  • Empathie en respect voor de ervaringen van anderen.
  • Het vermogen om op een respectvolle en nauwkeurige manier levensverhalen vast te leggen.

Wat bieden wij?

  • De mogelijkheid om een blijvende impact te hebben op het leven van anderen door hun verhalen te delen.
  • Flexibele uren en de kans om vanuit huis te werken.
  • Een zinvolle en lonende ervaring waarin je je schrijftalent kunt benutten voor een goed doel.

Klaar om de pen op te pakken en levensverhalen tot leven te brengen? Neem vandaag nog contact met ons op om je aan te melden als vrijwillige schrijver. Samen kunnen we ervoor zorgen dat de unieke verhalen van onze gemeenschap worden gekoesterd en gedeeld!

Vragen over de vacature?

Neem contact op met Marianne White