Vrijwilliger buurtbemiddeling

SWOM

Voor ons team Buurtbemiddeling voor de gemeente Montfoort/Linschoten en Oudewater zoeken we enthousiaste vrijwilligers!  Heeft u interesse? Neem dan snel contact op met ons.

  • Parttime
play_circle_filled

Wat ga je doen?

Hoe werkt het?

SWOM - Buurtbemiddeling leidt vrijwilligers op tot bemiddelaar. De bemiddelaars helpen buren met onderlinge problemen er samen uit te komen. Hoe? Door met de buren erover te praten en hen te helpen naar elkaar te luisteren en een eigen oplossing te vinden. De bemiddeling is dus geen kwestie van wie er wint of het meest zijn recht haalt. Een bemiddeling is succesvol als de betrokken bewoners naar huis gaan met een oplossing of afspraken waarover ze beiden tevreden zijn.

Wat vragen wij?

Bemiddelaars gezocht!

Ons team kan versterking goed gebruiken! Woont u in de gemeente Montfoort of Oudewater? Wilt u zich voor een paar dagdelen per maand inzetten voor uw gemeente? Kunt u goed luisteren en staat u open voor andere mensen? Bent u bereid om een gratis training Buurtbemiddeling te volgen?

Neem dan contact op met ons via SWOM: 0348-469109 en vraag naar de coördinator buurtbemiddeling of mail naar [email protected]

Wat bieden wij?

Wat is Buurtbemiddeling ook alweer?

Hoe los je problemen of ruzies met je buren op? Schreeuwen of schelden is natuurlijk niet de juiste weg. Zelf het gesprek aangaan helpt meestal wel. Op www.problemenmetjeburen.nl kun je tips krijgen hoe het gesprek aan te gaan. Maar als dat niet lukt, kan SWOM - Buurtbemiddeling uitkomst bieden. Daar werken vrijwilligers die speciaal zijn getraind om bij conflicten en ruzies te bemiddelen.

Buurtbemiddeling is er voor inwoners, die problemen of ruzie hebben met hun buren. Of het nu gaat om lawaai, overlast door kinderen of huisdieren, rommel, pesterijen, een gespannen situatie, problemen in het trappenhuis of irritatie over heggen, bomen of schuttingen, buurtbemiddeling kan ingeschakeld worden als buren er zelf niet uit komen.