Over Uw Stad Werkt

Uw Stad Werkt kan bestaan dankzij lokale weldoeners, maar ook door de support vanuit overkoepelende organisatie en de overheid. Daarbij start een dergelijk platform enkel op verzoek en is groei geen doel op zich.

2016

Start van Montfoort Werkt

In 2016 is in Montfoort gestart met het platform Montfoort Werkt. Al snel blijkt het lokale vacatureplatform een succes. Vele bedrijven sluiten zich aan bij het platform en middels een goede marketingstrategie weten ook steeds meer inwoners van Montfoort het platform te vinden. Al snel weten de eerste inwoners via Montfoort Werkt een nieuwe baan te vinden in eigen stad. Uw Stad Werkt besluit - op basis van het succes in Montfoort - het platform verder uit te rollen. Daarbij worden verschillende maatschappelijke doelen nagestreefd, zoals hieronder beschreven.

2017

Gouda Werkt is een feit

In navolging van Montfoort start ook Gouda met een lokaal bedrijven- en vacatureplatform. Ondertussen staat de ontwikkeling van het platform niet stil en wordt de website langzaam maar zeker verder verbeterd. Een van de manieren om het platform offline onder de aandacht te brengen, is door flyers te plaatsen bij winkels in Gouda. Zo worden de winkeliers de offline ambassadeurs van het platform.

2018

Een lokaal platform in Oudewater

Als gemeente tussen Montfoort en Gouda in, kan Oudewater niet uitblijven. In 2018 start het platform ook in Oudewater, waarmee het totaal aantal vacatureplatformen op drie komt te liggen. Veel inwoners van Oudewater wisten de weg al te vinden naar Gouda en Montfoort Werkt, maar kunnen vanaf nu ook gebruikmaken van hun eigen lokale bedrijven- en vacatureplatform.

2019

Leidsche Rijn en Woerden krijgen hun eigen platform

De organisatie Uw Stad Werkt groeit in 2019 gestaag door. Met Leidsche Rijn Werkt en Woerden Werkt sluiten nog eens twee steden zich aan. Op het platform blijven de ontwikkelingen zich ook opvolgen. Met een geheel nieuw redesign blijft het platform met de tijd meegaan. Zo is het onder meer mogelijk om video's te plaatsen op bedrijfs- en sollicitatiepagina's.

2020

Lopik en Schoonhoven sluiten aan

Het jaar 2020 is een bijzonder jaar. Door de uitbraak van het coronavirus is het een ander jaar dan anders, waarin veel afspraken digitaal plaatsvinden. Dit jaar wordt het platform verder uitgerold in de Lopikerwaard. Lopik en Schoonhoven krijgen een eigen platform. Door de coronacrisis neemt de vraag naar vrijwilligers in veel steden toe. In Montfoort en Oudewater worden via het platform veel nieuwe vrijwilligers gevonden. Ook Leidsche Rijn Werkt breidt het platform hiermee uit. Ondertussen is het vinden van stages voor veel mbo-studenten door de situatie ook lastig. Daarom wordt in samenwerking met mboRijnland de stagemodule opgezet in Gouda, voor een actueel aanbod van beschikbare stages

2021

Drie nieuwe platformen, waarvan één buiten het Groene Hart!

Begin 2021 is met de lancering van IJsselstein Werkt, Uw Stad Werkt in het Groene Hart goed vertegenwoordigd. Het tempo zit er goed in, want samen met Parkmanagement Lage Weide wordt in februari ook Lage Weide Werkt gelanceerd. Bovendien is er ook een uitbreiding buiten het Groene Hart. In samenwerking met een lokale marketeer uit Den Bosch is Uw Stad Werkt dit jaar actief geworden in Den Bosch.

2022

Nieuwegein en Bodegraven-Reeuwijk sluiten aan

Dit jaar beginnen we met de aansluiting van twee nieuwe steden. Namelijk: Nieuwegein en Bodegraven-Reeuwijk. Met de toevoeging van deze steden heeft Uw Stad Werkt zijn bereik uitgebreid en kunnen bedrijven in Nieuwegein en Bodegraven-Reeuwijk nu ook gebruik maken van de diensten van Uw Stad Werkt om geschikte werknemers te vinden. Dit biedt kansen voor werkzoekenden in deze regio's, die hierdoor gemakkelijker toegang krijgen tot werkgevers die op zoek zijn naar hun vaardigheden en expertise.

2023

Upgrade USW platform

Dit jaar wordt ons vernieuwde platform gelanceerd in alle steden. Na de uitgebreide ontwikkeling van de Stagemodule, (Flexibele) Vrijwilligersmodule en de Inclusiviteitmodule, hebben we de afgelopen jaren talloze kleine updates doorgevoerd. Dankzij de waardevolle input van inwoners, sollicitanten en bedrijven uit de aangesloten steden hebben we alle suggesties samengevoegd in een vernieuwd en nog gebruiksvriendelijker platform.


Verminderen van woon-werkverkeer

Lokale werknemers pakken de fiets of het openbaar vervoer, of zijn minder lang onderweg naar hun werk. Hiermee wordt de fileproblematiek aangepakt.


Vergroten van sociale cohesie

Werknemers die in hun eigen stad werken, zijn doorgaans meer betrokken en treden binnen de lokale gemeenschap op als ambassadeur van een bedrijf.


Verbeteren van de lokale economie

Door lokale inwoners aan het werk te helpen, stimuleren we de lokale economie. Mensen die in eigen stad werken geven bovendien meer geld uit in hun eigen stad.


Versterken gemeenschapszin

Door onder meer vrijwilligerswerk te promoten, brengt Uw Stad Werkt lokale inwoners dichter bij elkaar en verhogen we het gevoel van verbondenheid met de medemens en de gemeenschap in de stad.


Jongeren en stages

Met onze stagemodule helpen we jongeren om de openstaande stages in hun stad inzichtelijk te maken.


Bevorderen participatie

Een lokaal vacatureplatform vergroot de kans op het vinden van een baan voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Maak kennis met het team

Wij helpen bedrijven in diverse steden aan toegewijde, lokale werknemers door middel van deze mensen.

"Wij zijn trots om deel uit te maken van een maatschappelijk platform dat op lokaal niveau zo'n grote impact heeft. Of het nu gaat om het bevorderen van werkgelegenheid, vrijwilligerswerk of stageplaatsen, ons platform is er voor en door de inwoners."
"Bij Uw Stad Werkt hebben we veel contact met diverse initiatiefnemers. Dit, samen met onze maatschappelijke doelstellingen, maakt ons werk erg leuk, belangrijk en afwisselend. Daarom ga ik elke dag met plezier naar mijn werk."