Interviews
share Delen

Draads BV vindt ICT Helpdeskmedewerker: “Een mooie, goede match, voor beide partijen”

Draads BV heeft zich sinds januari versterkt met een ICT Helpdeskmedewerker. De nieuwe werknemer solliciteerde op de functie via Montfoort Werkt. Draads heeft al vaker via Montfoort Werkt een geschikte kandidaat weten te vinden, zo vertelt eigenaar Werner Kruizenga vanuit het nieuwe kantoorpand op Waardsedijk-Oost 21.

draads.png

Enthousiast gebruiker van Montfoort Werkt

“Het is niet de eerste keer dat het goed uitpakt. We zetten de vacature altijd uit via Montfoort Werkt en krijgen daar direct of indirect altijd wel reactie op. Ik vind het fijn dat we niet gelijk allemaal zware advertenties hoeven te plaatsen”, legt hij uit. Ditmaal leverde de vacature op Montfoort Werkt een reactie op die perfect in het plaatje paste. “Het is geen medewerker die vanuit niet-werken binnen is gekomen, maar een al werkende inwoner van Montfoort die de vacature zo passend vond en nu het type werk kan doen dat hij graag doet, maar dan in Montfoort. Het was echt een mooie, goede match, voor beide partijen.”

Kruizenga is lovend over Montfoort Werkt. “Vanaf dag één zijn we al enthousiast gebruiker. Ik denk dat wij met de lokale ondernemers trots mogen zijn op dit soort initiatieven. Er zit een groep hele enthousiaste ondernemers in Montfoort die dit soort dingen goed op touw zetten, ook voor andere ondernemers. Daar moeten we heel blij mee zijn.”

Lees ook: MediTop vindt gewenste versterking via Montfoort Werkt 

Fullservice ICT-dienstverlener

Terug naar de zoektocht van Draads naar een ICT-Helpdeskmedewerker. “Dat is de medewerker waar voor ons alles begint” legt Kruizenga uit. ”Op de belletjes die binnenkomen, moet snel worden gehandeld, dus daar wil je iemand met verstand van zaken. Naar zo iemand was dringende vraag”, legt hij uit. Wat doet Draads dan precies? Kruizenga omschrijft zijn bedrijf als een fullservice ICT-dienstverlener. “Wij leveren eigenlijk alles op het gebied van ICT: hardware, software, netwerkinrichting. Alles op het gebied van de verbindingen om IT te laten werken (..) We leveren veel oplossingen op werkplekniveau en op serverniveau. We zien de verschuiving dat werkplekbeheer steeds belangrijker wordt, daar zit ook wel onze kracht. Dus het volledig ontzorgen van de werkplek op IT / ICT-vlak. Verder zijn wij al sinds jaar en dag gecertificeerd Microsoft-partner en leveren veel van dergelijke diensten aan klanten.”

De klanten van Draads bevinden zich door het hele land, maar toch genoot het de voorkeur om een werknemer te vinden uit Montfoort of directe omgeving. “Op het moment dat er dingen spelen en er snel geschakeld moet worden, is het prettig dat mensen relatief in de buurt wonen en snel op kantoor zijn. Voor ons heeft dat altijd goed gewerkt. We zitten dan wel door het hele land, maar de praktijk is dat je vanuit je basis wilt starten. (...) Verder zijn we een onderneming die zich écht thuis voelt in Montfoort. We zijn echt een Montfoortse onderneming met voornamelijk Montfoortse medewerkers. Het is alleen maar leuk om die band verder uit te breiden met mensen die zich ook verbonden voelen met Montfoort.”

Draads heeft veel ervaring met mondzorginstanties, maar heeft geen specifieke specialisatie; ook accountants, advocaten, bouwbedrijven, fabrieken, semi- overheden en stichtingen behoren tot het klantenbestand. Met die klanten wordt doorgaans een langdurige relatie opgebouwd. “De structurele samenwerkingen werken voor ons het best. We hebben eigenlijk alleen maar langetermijnrelaties. We zijn geen commerciële jagers, we willen liever voor de diepgang van de relatie gaan.”

Werner4.jpg

Persoonlijk én snel kunnen schakelen

Bij Draads werken momenteel zo’n tien werknemers, volgens Kruizenga ideaal om de klanten goed te kunnen helpen. “In de IT / ICT heb je natuurlijk hele kleine en hele grote organisaties. Ik denk dat wij er een beetje tussenin zitten. De kracht van onze dienstverlening is dat we daardoor heel persoonlijk zijn én kunnen schakelen. We zien dat grote organisaties met zware ticketsystemen toch verder afstaan van hun eigen klant. Je hebt natuurlijk ook kleinere organisaties en dat is ook heel goed, maar als kleine organisatie heb je natuurlijk minder slagkracht om te schakelen, want je kan maar één klant tegelijk helpen. Ik denk dat wij precies in die omvang zitten dat we persoonlijk kunnen blijven, maar wél genoeg slagkracht hebben om zaken op te vangen als de nood aan de man is.”

Met de via Montfoort Werkt gevonden werknemer is Draads 2020 vol enthousiasme begonnen vanuit nieuwe kantoorpand op Waardsedijk-Oost 21. “Daar zijn we echt heel wijs mee. We moeten de puntjes nog op de i zetten, maar zien uit naar een feestelijke opening”, zegt Kruizenga daarover. “Daarnaast doen we onze activiteiten dit jaar al 20 jaar op de manier zoals we dat nu doen. Daar zijn we ook heel trots op, dus we hopen dat dit jaar feestelijk voorbij te laten komen.”